Bağ-Kur'lunun 7 günde alamadığı sağlık karnesini çaycı bir saatte alıyor

Haber Giriş : 20 Ocak 2005 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAĞ-KUR'daki bürokrasi yeni iş alanı yarattı. Mürüvvet Hanım, 7 günde sağlık karnesi alamadı ama çaycıların, simitçilerin, ücreti(!) karşılığı 1 saatte alabildiği ileri sürülüyor. BAĞ-KUR Yönetim Kurulu Üyesi Ali Paşa Aksu da, ?Bu şikayetler bize de geliyor. Haberleri ihbar kabul edip, soruşturma başlatacağız' dedi...

BAĞ-KUR'DA tedavi görebilmek için üyelerin öncelikle BAĞ-KUR'a borcu olmadığına dair temiz kağıdı götürmeleri gerekiyor. Acil hastalar bile temiz kağıdı olmadığı zaman bekletiliyor. Hastanelerden, bu belgeyi daha önceden alın, elinizde bulunsun diye nasihatler veriliyor. BAĞ-KUR üyelerini tedavi eden hastanelerin duvarlarında başhekimlik imzası ile ?Temiz kağıdı olmayan hastalar kabul edilmez' diye yazılar bulunuyor. BAĞ-KUR'da işler bu kadar sıkı tutulurken, arka planda bir çaycı ya da simitçi ?dostunuz' varsa bütün işlemler temiz kağıdınız olmasa bile bir saatte tamamlanıyor.

ÇAYCIYA 250 milyon veriyorsunuz, Mürüvvet Hanım'ın 7 günde alamadığı sağlık karnesini 1 saatte alabiliyorsunuz. Hastanelerde, simitçiler, hastane önlerinde bulunan çaycılar ya da büfeciler gerekli her türlü belgeyi rahatlıkla alabiliyor. star'ın bu konuda yaptığı haberler üzerine arayan BAĞ-KUR Yönetim Kurumu Üyesi Ali Paşa Aksu da, ?Bu tür şikayetler bize de geliyor. Haberleri ihbar kabul edip, soruşturma başlatacağız' bilgisini verdi. Aksu, ?BAĞ-KUR İstanbul İl Müdürü'nü, bürokratik zorluk çıkarıyor diye görevden almıştık. Danıştay kararı ile geri döndü. Şimdi daha çok zorluk çıkarılıyor' iddiasında bulundu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber