Çok çalışan doktor daha çok kazanacak

Haber Giriş : 03 Temmuz 2003 05:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çok çalışan doktor daha çok kazanacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, SSK hastanelerindeki kuyrukları önlemek için başlatılan ortak kullanım uygulamasını 'yeni bir çığırın ilk adımı' olarak nitelendirdi. Bakan Akdağ, 'Biz bu işin altından kalkarız' dedi.

SKY Türk'te 'Basın Kartı' programına katılan Recep Akdağ, hastanelerin ortak kullanımıyla ilgili tüm detayları anlattı. 32 milyon SSK'lıyı kapsayan Sağlık Bakanlığı'na ait sağlık ocağı, poliklinik, klinik ve hastanelerden faydalanmayla ilgili İstanbul'da eksiklik yaşandığını anlatan Akdağ, bu eksiği hızla gidermeye çalıştıklarını söyledi. Ortak kullanımda ilk günü değerlendiren Sağlık Bakanı, 'Aldığımız sonuçlara göre, üstesinden gelinemeyecek bir yükle karşı karşıya olduğumuz düşüncesini doğurmadı. İstanbul'da 300 olan poliklinik sayısını son bir ay içinde 500'ün üzerine çıkardık. Önümüzdeki bir ay içinde de 700'ün üzerine çıkacak' diye konuştu.

5 milyar kazanabilirler

Bakan Akdağ, doğu ve güneydoğu illerinde uzman doktor açığını kapatmayı amaçlayan 'fazla maaş' sistemi hakkında da bilgi verdi. Projeyle ilgili yasa tasarısının Meclis Bütçe Plan Komisyonu'ndan Meclis'e gönderildiğini anlatan Sağlık Bakanı,şöyle konuştu: 'Aslında 26 il olarak planlanan proje, ihtiyaç duyulabilecek diğer illeri de kapsadı. Basında çıkan '5 milyar maaş' biraz sembolik bir rakam. Evet, özellikle uzman hekimler muayene açmamak kaydıyla 5 milyar liraya varan gelir sağlayabilecekler. Ancak bu aldıkları maaş üzerine kendilerinin gösterdikleri performansa göre gelirlerinin artmasıyla olacak. Bir hekim ne kadar çok hastayla ilgilenirse aylık alacağı puan da çoğalacak ve döner sermayeden alacağı katkı payı da artacak.'

Aksam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber