Elazığ'da 4 erin şehit olduğu olay yerinin görüntüleri

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2009 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Nohuttepe mevkiinde pimi çekilmiş el bombasının patlaması sonucu şehit olan 4 erle ilgili Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki duruşmaya devam edildi.

Şehit askerlerin yakınları, sanık durumundaki Teğmen Mehmet Tümen, sanık avukatlarından Behiç Cantürk, şehit İbrahim Öztürk'ün avukatı Özgür Murat Büyük ile babası Hacı Öztürk'ün katıldığı duruşmada Piyade Çavuş İsmail Turunç tanık olarak, 8. Kolordu Komutanlığı'nda görevli bazı subaylar da bilirkişi olarak bulundu.

Bomba Kriminal Uzmanı Astsubay Hüseyin Bülbül, el bombasıyla ilgili mahkeme heyetine bilgi verdi.



Duruşma sırasında sanık avukatı Behiç Cantürk, 8. Kolordu Komutanlığı'ndan katılan bir albaya Teğmen Mehmet Tümen'in nöbette uyuduğu gerekçesiyle pimi çekilmiş el bombasını İbrahim Öztürk'e verdiğini hatırlatarak bunun bir fırsat eğitimi olup olmadığını sordu. Avukatın, "Fırsat eğitiminde el bombasının pimi çekilip tek elde tutulabilir mi?" sorusuna karşılık albay fırsat eğitimi olduğunu belirtti. Öte yandan, avukat Behiç Cantürk, Kara Kuvvetleri İç Hizmet Genelgesi'nin görüşüldüğü gerekçesiyle bu duruşmaya basın yasağı getirilmesi gerektiğini söyledi.

Mahkemeye ara verildiği sırada şehit Mesut Bulut'un annesi Mevlüde Bulut baygınlık geçirdi.

Bu arada patlamanın meydana geldiği olay yerinde çekilmiş görüntüler İbrahim Öztürk'ün avukatı tarafından basına dağıtıldı. Görüntülerde olay yeri ve patlama sonrasında askerlerden geri kalan elbise parçaları, silahlar ve sırt çantaları bulunuyor. Ayrıca diğer mevzilerdeki askerler olay hakkında bilgiler veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber