Bu hastanede hastalar değil, doktorlar sıra bekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2009 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da geçen yıl hizmete açılan bin 500 kişi kapasiteli Beyhekim Devlet Hastanesi'nde günlük 320 kişi muayene oluyor. Şehir merkezine uzak olması nedeniyle az sayıda hastanın tercih ettiği hastanede, doktorlar adeta hasta sırası bekliyor. Plastik cerrahi, cildiye, psikiyatri, genel cerrahi, kardiyoloji gibi 13 bölümün yer aldığı hastanede, hastalar hiç sıra beklemeden tedavi olma imkânı buluyor. Kent merkezindeki hastanelerde ise günlük ortalama 5 bin kişi muayene oluyor.

Türkiye'de tedavi olmak isteyen hastalar pek çok devlet hastanesinde sıra bekliyor. Beyhekim Devlet Hastanesi'nde ise hasta sayısının azlığı nedeniyle adeta doktorlar hasta bekliyor. En yeni teknolojiye göre dizayn edilen hastaneye günde ortalama 320 hasta geliyor.

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, hastanenin geniş bir alanda hizmet verdiğini söyledi. Hastanenin bölge insanının bugünkü ve gelecekteki sağlık ihtiyacını göz önünde bulundurularak yapıldığını ifade eden Küçükkendirci, hastanede sağlık hizmetlerinin en üst seviyede yürütüldüğüne dikkat çekti.

Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz ise hastanede 13 poliklinik, 20 doktor bulunduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı'nın doktor atamalarını en kısa zamanda yaptığını belirten Darılmaz, "Hasta odaları bakanlık standartlarına uygun otel tipi odalardır. Tekli ve ikili odalar, oldukça konforlu olarak dizayn edildi. Helikoptar ambulansın burada olması dolayısıyla da gerek ameliyathanelere gerekse acil servise önem veriyoruz." diye konuştu.

Ulaşım şartlarının daha iyi hale getirilmesi ve hastanenin yeterince tanıtılmasıyla günde bin 200 hasta beklediklerini dile getiren Darılmaz, "Özellikle Selçuklu bölgesinde bir sağlık merkezi olarak Konya'ya daha iyi hizmet vereceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber