Resim-müzik-beden eğitimi öğretmenleri eylemde!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2009 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen beden eğitimi, resim ve müzik öğretmenleri, ortaöğretimde ders saatlerinin azaltılması ve bu derslerin seçmeli hale getirilmesini protesto etti.

Kızılay'da Güvenpark yakınında toplanan ve "Dersime dokunma", "Sanat ve spor bir toplumun kanatlarıdır", "Öğretmenden tasarruf olmaz" yazılı dövizler taşıyan öğretmenler, "Obez bir gençlik istemiyoruz", "Sağlıksız toplum istemiyoruz", "Gericiliğe inat, yaşasın spor ve sanat" sloganları attılar. Öğretmenler düdük çalarak protestolarını sürdürdü.

Eyleme, CHP Milletvekilleri Tekin Bingöl, Nesrin Baytok, Zekeriya Akıncı, Ali Koçal, Turgut Dibek ile Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen yetkilileri de destek için katıldı.

Grup adına basın açıklaması yapan Bülent Pamuk, beden eğitimi, müzik ve resim ders saatlerinin azaltıldığını ve derslerin "seçmeli zorunlu ders" adı altında birleştirildiğini belirtti.

Bu şekilde müzik, beden eğitimi ve resim derslerinin öğretmenlerinin norm fazlası durumuna düşürüleceğini ileri süren Pamuk, "Bundan derhal vazgeçilmelidir. Bu üç dersten sadece birinin seçilecek olması 'ortak derslerin zorunlu olması' ilkesiyle çelişmektedir" dedi.

Dünyada sporda büyük başarı kazanan ülkelerin eğitim müfredatlarındaki beden eğitimi dersi uygulamalarının haftada 6 ile 8 saat arasında değiştiğini ifade eden Pamuk, beden eğitimi derslerinin ilköğretim 1'inci sınıftan, lise 12'inci sınıfın sonuna kadar sadece Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından okutulması ve haftada en az 4 saat zorunlu olması gerektiğini söyledi.

Bakanlığı ders saatlerinin azaltılması uygulamasından vazgeçmeye ça ğıran Pamuk, "Bu ülkenin hukukçuya, mühendise, doktora elbette ihtiyacı vardır. Ancak sporcuya ve sanatçıya da en az onlar kadar ihtiyaç vardır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından eyleme katılan öğretmenler, müzik eşli ğinde bir süre dans edip, slogan attılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber