Bakan Yıldırım'dan İzmirliler'e otoyol müjdesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2009 22:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmirlilere otoyol müjdesi verdi.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun İzmir- İstanbul otoyol projesi eş zamanlı başlasın talebini dikkate alan Bakan Yıldırım, "İzmir- İstanbul otoyolu nereden başlayacak diye soruyorlar. Bende, İzmir ve İstanbul'u karşı karşıya getirecek göz var mı? Otoyol her iki uçtan başlayacak, ortada buluşacak. İşte bu kadar. İzmir de İstanbul da mutlu olacak. Bu yolun geçtiği Manisa, Balıkesir, Bursa, herkes mutlu olacak." dedi.

Bakan Yıldırım, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin yemeğine katıldı. İzmir'e son 5 yılda 3,8 milyar liralık yatırım yapıldığını bunun 2,3 milyarlık kısmının kendi bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Yıldırım, "İzmir'e toplam yatırımların yüzde 50'sini bakanlığımız yapmış. Bizim İzmir'le böyle bir bağımız var" dedi. Bakan yıldırım ayrıca Hükümetin demokratik açılımına da bakanlığını ulaştırma konusunda atığı adımlarla destek olduğunu belirterek, "Otoyol açılımı ile bölgelerimiz arası iletişimi artırıp, birlik ve beraberliği pekiştireceğiz." diye konuştu.

Bakan Yıldırım konuşmasında ayrıca Çandarlı'ya kurulması planlanan yeni liman alanını havadan incelediğini söyledi.

Aynı bölgede tersane alanı planlandığını küçük tekne imalatçılarının ise altyapısı tamamlanmış Organize Sanayi Bölgesi ihtiyacını değerlendirdiklerini kaydeden Binali Yıldırım, "İzmir'de yatırımlarımız devam edecek. Urla ve Güzelbahçe arasında bölünmüş yolu tamamlıyoruz. Torbalı Bayındır yolunu elden geçireceğiz. Aliağa- Menderes hafif raylı sistem projesinde Büyükşehir Belediyesi ile otak şirket kurduk. Ege Ray projesi adını verdiğimiz de sonuca az kaldı. Aliağa Menderes hattında seferler inşallah 2010 da başlayacak. Bu hattın faaliyete geçeceği sözünü aldık. Bu hat çok önemli günde 550 bin kişi taşıyacak. Araç trafiği azalacak." şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, ayrıca İzmir Çevre Yolu'nun uzatılması konusunda da çalışmaların devam ettiğini ve yakın bir zamanda Çiğli OSB ve Harmandalı arasındaki bağlantı için inşaatın önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.

Yıldırım, İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirme ihalesini alan konsorsiyum ile de görüştüklerini belirterek, konsorsiyumun limanı almaması halinde bir alan bulunacağını söyledi.

Yıldırım, "Limanda konsorsiyumla görüşüyoruz. Onlar alır başkası alır. İzmir limanının daha fazla beklemeye tahammülü yok. Kurvaziyer liman ve ayakbastı ücretleri konusunda sabredin imdadınıza yetişeceğim." ifadelerini kullandı.

İŞ DÜNYASI YEMEKTE BULUŞTU

Hilton Oteli'nde gerçekleşen buluşmaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, DTO İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, iş adamları ve bakanlık bürokratları katıldı.

İZTO Başkanı Demirtaş yaptığı konuşmada "İzmir Valiliği, bizim de önerilerimizi alarak İzmir için ilk önemli 28 projesini belirledi. Bunlardan 11 tanesi Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili. İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde yürütülen Ekonomik Koordinasyon Kurulu 23 öncelikli proje tespit etti; içinde ise 5 tane proje Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili. Odamızın öncelikli 10 projesinden ise 7 tanesi bakanlığınızla ilgili. Yani, bakanlığınızdan beklentilerimiz daha fazla." açıklamasında bulundu.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise Silahlı Kuvvetler ile Egeli sanayicileri yönelik müşterek malzeme sergisi düzenlediklerini hatırlatarak, "Ordunun ihtiyaçlarını yerli kaynaklardan sağlamak amacıyla düzenlenen bu sergi bölge sanayicisine büyük katkı sağladı. Benzeri organizasyonun Ulaştırma Bakanlığı birimleri ile düzenlenmesi yerinde olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

DTO İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ise kentin tersane ihtiyacını gidermek için bakanlığın yer göstermesini beklediklerini ifade etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber