TTK'da rahatsız eden kulis

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel seçimlerde Zonguldak'ı CHP'ye kaptırarak başarısız olan eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun başına geçmek için kulis yapması tepkilere neden oldu.

İSTİHBARAT SERVİSİ

Zonguldak'ta faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Taşkömrü Kurumu'nun (TTK) başına geçmek için kulis çalışmaları yaptığı öne sürülen AK Parti'li eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın, bu görevin üstesinden gelebileceğinden endişe duyuyor. STK temsilcileri stratejik öneme sahip olan TTK'nın başarısızlığı kaldıramayacağını belirtiyorlar.

ZONGULDAKLILAR İSTEMİYOR

Bir dönem Zonguldak'ta Karadeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (KEDAŞ) Genel Müdür Yardımcılığı yapan Secaattin Gonca, 29 Mart'taki yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı'nı CHP adayı İsmail Eşref'e kaptırdı. Seçimlerde başarısız olan Gonca'nın TTK'nın başına geçmek için kulis yaptığı ileri sürüldü. Gonca'nın TTK Genel Müdürlüğü'ne atanmak için girişimde bulunması ise Zonguldaklılar'ın tepkisine neden oldu.

BAŞARISIZLIĞA ÖDÜL OLUR

Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gonca'nın stratejik öneme sahip TTK'nın başına getirilmesinin doğru olmadığını ifade ettiler. STK temsilcileri Zonguldak eski AK Parti Belediye Başkanı Gonca'nın son belediye seçimlerinde Belediye Başkanlığı'nı adeta eliyle CHP'li İsmail Eşref'e verdiğine dikkat çekerek ?Böylesine stratejik önemi olan bir kurum Gonca'ya teslim edilmesi doğru olmaz' dediler. Taşkömrü Kurumu Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ise gelişmelerden haberinin olmadığını belirterek, 'İlk kez duyuyorum. İlgilenmiyorum. İşime bakıyorum' dedi .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber