Hızlı tren kurbanı İrem için 93 bin lira tazminat

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 25 Ekim 2009 15:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

2004'teki tren faciasının kurbanlarından İrem Candan'ın BARLAS ailesi Demiryolları'na açtığı tazminat davasını kazandı. Kurum, yasal faiz hariç 93 bin 700 lira tazminat ödeyecek

Sakarya Pamukova'da 22 Temmuz 2004'te meydana gelen 40 kişinin öldüğü hızlandırılmış tren kazasının kurbanlarından üniversiteli 21 yaşındaki İrem Candan'ın ailesi, TCDD aleyhine açtıkları tazminat davasını kazandı. Candan ailesi, toplam 93 bin 700 lira tazminatın kaza tarihinden itibaren yasal faizlerini de alacak. 18 Mart Üniversitesi 4'üncü sınıf öğrencisi İrem'in babası Alaattin Candan, paranın bir kısmını hayır kurumlarına bağışlayacaklarını söyledi. Kadıköy 3'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada, ilk tren yolculuğunda can veren İrem Candan'ın annesi Berrin Candan'a 26 bin 307 lira, babası Alaattin Candan'a ise 16 bin 426 lira 'destekten yoksunluk' tazminatı ödenmesine karar verildi. Mahkeme, Berrin Candan ile Alaattin Candan'a ayrıca 20 bin lira, İrem'in kardeşi Alara Candan'a ise 10 bin lira manevi tazminat ödenmesini kararlaştırıldı. Mahkemenin kararını, Yargıtay da onarsa Candan ailesine 43 bin 700 lira destekten yoksun kalma, 50 bin lira ise manevi tazminat ödenecek. Candan ailesinin avukatı Engin Baltacı, kararı temyiz etmeyeceklerini söyledi.

BİR KISMI HAYIR KURUMLARINA

Baba Alaattin Candan, "Bizim derdimiz para değil. Bize verecekleri para kızımızı geri getirmeyecek. Aldığımız para ile kızımızın adına bir okul yaptırmayı düşünüyorduk. Şimdi bu para ile okul yaptırmak mümkün olmayacağı için bir kısmını 17 yaşındaki kızım Alara'nın eğitimine ayıracağız, diğer kısmını da hayır kurumlarına vereceğiz. Ceza davası Yargıtay'da. Esas o kararı bekliyoruz. Bu davanın peşini bırakmayacağız" dedi. TCDD yetkililerini reddeden İrem'in annesi Berrin Candan ise "Evladın değerini katrilyonlarla geri alamazsınız. O parayı yemeyi düşünemiyorum. TCDD'nin daha önce teklif ettiği 50 bin lirayı kabul etmedim. Kızım genetikle uğraşıyordu. Bu para, kızımın sağlığında yapamadığı işlere gidecek. Allah, o paranın gırtlağımızdan geçmesine izin vermesin" diye konuştu.

CEZA DAVASI YARGITAY'DA

MEKECEköyü yakınlarında 'Yakup Kadri Karaosmanoğlu' adlı hızlandırılmış trenin raydan çıkması sonucu 40 kişi ölmüş, 89 kişi de yaralanmıştı. 4 yıl süren davada yargılanan birinci makinist Fikret Karabulut'a 2 yıl 6 ay hapis, ikinci makinist Recep Sönmez'e ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş, tren şefi Köksal Coşkun ise beraat etmişti. Candan ailesi, davada asıl kusurlunun TCDD olduğu iddiasıyla davayı temyiz etti. Yargıtay'ın temyiz incelemesi 1.5 yıldır sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber