Tutuklanan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı da görevden alınmadı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şamil Tayyar

Biliyorsunuz, Kayseri Jandarma İl Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz, cezaevinde. Cizre'de görev yaptığı dönemde faili meçhul cinayetlere bulaştığı iddia edilirken, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Buradaki bir başka tartışma noktası, tutuklu Temizöz'ün görevden alınmayıp yerine herhangi bir atama yapılmamasıdır.

Biz bu durumu eleştirdik. Cinayet davasında tutuklu bir subayın koltuğunu korumanın hukuk devletine yakışmadığını söyleyip durduk. Genelkurmay başkanına, haftalık bilgilendirme toplantısı yapan komutanlara sorular yönelttik.

Temizöz'ün koltuğu hala boş ve sanki Temizöz için özenle saklanıyor.

Güzel...

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'la ilgili gelişmeleri de takip etmiş olmalısınız. Arslan, uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanıyor ve o da cezaevinde.

İşin ilginç tarafı, Arslan da görevden alınmadı, koltuğu tıpkı Temizöz hadisesinde olduğu gibi titizlikle korunuyor.

İkisi arasında ne fark var? Asker koruyunca kötü, polis koruyunca iyi mi olur? Çete soruşturmasında ?şüpheli? sıfatıyla özel yetkili savcıya ifade veren Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ı koruyanlar, yoksa Emin Arslan'ın da yolunu dört gözle bekliyor olabilir mi?

Biraz takılayım arkadaşlara. Yandaş medya, neden bunu yazmıyorsunuz?

Laf Faruk Ünsal'dan açılınca yeni duyduğum bir söylentiyi de aktarmalıyım. Ankara'da birileri, Ünsal'ı Kaçakçılık Daire Başkanı veya büyük bir vilayete emniyet müdürü yapmak için kulisteymiş.

Vallahi yakışır!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber