Karokolda işkence sonucu ölüm iddiası

Haber Giriş : 25 Ocak 2005 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, gözaltında işkence sonucu öldüğü öne sürülen Gökhan Belgüzar'ın karakolda intihar girişiminde bulunduğu ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, 18.01.2005 günü saat 21.45 sıralarında Kartaltepe Polis Merkezi Amirliği'ne müracaatta bulunan bir şahsın, kendisinin ve kız arkadaşının 4 kişi tarafından gasp edildiğini söylediği belirtilerek, "Osmaniye Polis Merkezi Amirliği görevlileri aynı gün yaptıkları çalışmalarda, eşkale uyan 3 şahıs durdurulmuş, kimlik kontrolleri yapılırken iki şahıs kimliklerini görevlilerde bırakarak kaçmış, İsmail Demireli ise yakalanmıştır. Şikayetçi şahıslar, yakalanan İsmail Demireli ve nüfus cüzdanlarındaki resimlerden Gökhan Belgüzar'ı kendilerini gasp eden şahıslar olarak teşhis etmişlerdir. Yine 12.01.2005 günü gerçekleşen bir başka gasp olayı mağduru ve şikayetçisi İsmail Demireli'yi bizzat ve Gökhan Belgüzar'ı ise nüfus cüzdanı üzerindeki fotoğraftan tanıyıp teşhis etmiştir" denildi.

Demireli'nin sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklandığını belirten polis yetkilileri, firari Gökhan Belgüzar'ın ise kısa süren çalışmalar sonucu yakalandığını ifade etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gökhan Belgüzar'ın GBT sorgulamasında, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Merkez Karakol Amirliği idaresinde 25.01.2002 tarihinde "Darp etmek suretiyle kapkaç" suçundan dolayı yakalandığı ve tevkif olduğu tespit edilmiş, 3 ay önce de şartlı tahliye yasasından faydalanarak tahliye olduğu anlaşılmıştır.

18.01.2005 günü saat 21.45 sıralarında Kartaltepe Polis Merkezi Amirliği'ne meydana gelen gasp olayının müştekilere ulaşılıp teşhis yaptırılabilmesi, evrakların eksiksiz adli makamlara intikal ettirilmesine yönelik Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 3 gün gözetim izni alınmıştır. Tahkikat devam etmekte iken, 22.01.2005 günü saat 20.30 sıralarında nezarethanede bulunan Gökhan Belgüzar battaniye kenarlarını sökerek nezarethane kapısı demirine bağlı şekilde boğazına geçirerek intihar girişiminde bulunmuş, görevlilerimiz tarafından ilk yardım olay anında yapılmış ve Bakırköy Sağlık Ocağı'ndan doktor çağrılarak ilk müdahalede bulunulmuştur. Gökhan Belgüzar, en yakın hastane olan İncirli Hastanesi'ne intikal ettirilmiş, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Cumhuriyet Savcısı ve tabip tarafından Gökhan Belgüzar'ın avukatı huzurunda yapılan muayene sonucu tanzim edilen Ölüm Muayene Tutanağında, Gökhan BELGÜZAR'ın bedeninde herhangi bir darp ve cebir izi bulunmadığı tespit edilmiştir.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı tarafından kesin ölüm sebebinin tayini için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiştir. İlgili görevliler hakkında idari soruşturma başlatılmıştır."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber