Domuz gribi salgını bütçeye 1 milyar lira ek yük getirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2009 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Çınal, domuz gribi nedeniyle hastanelere başvuru sayısında ciddi artış olduğunu bildirdi.

Domuz gribi salgını nedeniyle hastaneye başvuranlara çeşitli tetkiklerin yapıldığını belirten Çınal, "Hastanelere akın eden vatandaşlarımızın tahlil, film, ilaç gibi ihtiyaçlarının karşılanması sebebiyle domuz gribi salgını bütçemize 1 milyar TL ek yük getirdi." dedi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sağlık Sektör Kurulu tarafından Antalya'da düzenlenen 'Sağlıkta Ve Sosyal Güvenlikte Gelinen Son Nokta ve Yeni Hedefler' konulu konferansa katılan Müsteşar Yardımcısı Çınal, ateşi yükselen kişilerin 'Acaba domuz gribi miyim?' endişesiyle hastanelere koştuğunu, süreç tamamlanıncaya kadar 5 milyon kişinin polikliniklere başvurmasını beklediklerini kaydetti.

Çınal, devletin bu konuda ciddi önlemler aldığını vurgulayarak herkesin rahat olmasını istedi.

2010'DA İKİ YENİ AMBULANS UÇAK GELİYOR

Çınal, Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar olan süreçteki sağlık yapılanmasıyla ilgili de bilgiler verdi. Sağlıkta gelinen son noktayı ve bundan sonra yapılması planlanan hedefleri açıklayan Çınal, "2003 yılından beri ülkemizde 'sağlıkta dönüşüm planı' uygulanıyor. Bu plan kapsamında sağlık sektöründe birçok yeniliklere gidildi. 4 deniz ambulansı, 65 paletli ambulans, 15 hasta kabinli kar aracı ve 15 ilde 17 helikopterimiz şu anda mevcut. 2010 yılında ise iki adet ambulans uçak alınacak." şeklinde konuştu.

SAĞLIK SEKTÖRÜNDEKİ YENİLİKLER, YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTTİ

Yapılan sağlık hizmetleriyle yaşam standardının yükseldiğine dikkat çeken Çınal, sağlık çalışmaları kapsamında geçmişte birçok insanın ölümüne sebep olan hastalıklar artık sıfır noktasına gerilediğini bildirdi.

"Yedi yılda kızamık aşısı bitirildi. 2008 senesinde hiç vaka yok. 2009'da ise dört adet vaka var, bunlar da yurt dışı kaynaklı." bilgilerini veren Çınal, tifonun da bitirilme aşamasına geldiğini aktardı. Çınal, 19 Temmuz'da yürürlüğe giren 'Dumansız Hava Sahası' projesinin de başarılı bir şekilde sürdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu: "Dünyada sadece 6 ülke bunu yapıyor. Olaya bu yönden bakarsak gerçekten çok önemli bir adım. Yapılan bu yeniliklerde sağlıklı bir insan yaşamını getirdi. Bu yeniliklerle yaptığımız son istatistiklerde, ülkemizde 65 yaş üstü insanların yaşama ömrü belirli bir oranda yükseldi. Sağlık sektöründeki hizmetler, atılan adımlar ve yeni tedavi hizmetleri bu sonucu doğurmuş oldu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber