4 doktorun anjiyo davasına devam edildi

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 01:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana ve Mersin'in Tarsus İlçesi'nde sigortalılara özel hastanelerde gereksiz anjiyografi yaptırarak SSK'yı zarara uğrattıkları öne sürülen 4 SSK doktorunun davasına devam edildi. Sanık doktorlar Münir Tıraş, Refik Baysal, İbrahim Doğru ve Ahmet Kalmış hakkında 3'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan sanık doktorlar, haklarındaki suçlamayı kabul etmezken, olayın özel hastaneler arasındaki rant kavgasından kaynaklandığını söyledi. Doktorlar, "Bilirkişinin doğru saptama yaptığını zannetmiyoruz. Sevkler gereksiz değildir. Hastalara gerekli araştırmanın yapılması için sevkler yapılmıştır. Hastanelerin kavgası nedeniyle biz doktorlar mağdur edildik" diyerek kendilerini savundu.

Haksız mal edinmekle suçlanan Dr. Münir Tıraş, edindiği mallarını serbest hekimlik yaparken kazandığını söyledi. Tıraş, "Vergimi düzenli şekilde ödedim. Gelirimle sosyal yaşantım arasında uyumsuzluk yoktur. Yurtdışına çıkmamdan söz ediliyor. Yurtdışına tıbbı toplantılar için gittim. Masrafını da medikal firmalar karşılamıştır" dedi.

Tutuksuz sanık doktorların da hazır bulunduğu bugünkü duruşmada, bir süre önce benzer suçtan hakkında dava açılan Dr. M. Kemal Batur tanık olarak dinlendi. Dr. Batur, özel hastanelere sevkin işleyişi ile ilgili bilgi verdi.

Duruşma, eksik belgelerin toplanması ve dinlenmeyen doktor tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

SSK müfettişleri yaptıkları inceleme sonucunda, 2000-2001'de Adana'daki özel hastanelerde yaptırılan anjiyografi işlemlerinde doktorların hastaları bazı özel hastanelere yönlendirdiği ve yüzde 28 gereksiz anjiyografi işlemi yaptırdıkları saptandı. Bunun üzerine Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Şükrü Uçkan, SSK Adana Bölge Hastanesi doktorları Münir Tıraş, Refik Baysal, İbrahim Doğru ve Tarsus'taki SSK 70. Yıl Hastanesi kardiyoloji uzmanları hakkında 'Birden fazla görevi kötüye kullanmak' suçundan bir yıl önce dava açtı. Ayrıca, doktorlardan Tıraş'ın 'Haksız mal edinmek' suçundan da yargılanmasını istedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber