Uzman denetçi şikayet etti, RTÜK üyeleri hakkında hapis cezası isteniyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

RTÜK'te hapis şoku

Savcılık, RTÜK Başkanı Dursun, eski Başkan Akman ile AKP ve CHP kontenjanından seçilen 7 üye hakkında 'görevi kötüye kullanmaktan' 5 yıl 3 aya kadar hapis istedi

Savcılıktan RTÜK üyelerine kötü haber. RTÜK Başkanı Davut Dursun ve eski Başkan Zahid Akman'ın da arasında bulunduğu 3'ü eski 9 RTÜK üyesinin 'yoğun kasıt altında ve birden fazla görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 yıl 3'er aydan 5 yıl 3'er aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

RTÜK Uzman Denetçiliği görevinde bulunan Cengiz Özdiker'in suç duyurusu üzerine, 14 sanık hakkında, idari yargı kararlarını uygulamamak iddiasıyla açılan davanın görülmesine Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Esas hakkındaki görüşünü veren Savcı Halil Acıoğlu, halen üye olarak görev yapan Akman ile RTÜK Başkanı Dursun, Başkan Vekili İlhan Yerlikaya, üyeler Abdulvahap Darendeli, Taha Yücel, Mehmet Dadak ile eski üyeler Şaban Sevinç, Arif Merdol ve Paşa Yaşar'ın, 'mahkeme kararlarını defaten yerine getirmeyerek, keyfiyet ve yoğun kast derecesinde uygulamalar yapıp, müştekinin mağduriyetine yol açtıklarını' ifade etti. Savcı, 'yoğun kasıt altında ve birden fazla görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 yıl 3'er aydan 5 yıl 3'er aya kadar hapis cezası talep etti.

SAHTECİLİK SUÇLAMASI

Savcı, ayrıca üst kurulun 20 Nisan 2006'daki oturumunda, müşteki Özdiker'in atamasına ilişkin bir kararda Akman'ın karşı oyu olmadığı halde, sanık Darendeli'nin dosyaya sunduğu belgede yazılı olan muhalefet şerhinin altında, Akman'ın da imzasının bulunduğunun anlaşıldığını ifade etti. Bu nedenle Akman hakkında, 'resmi evrakta sahtecilik suçundan ihbarda bulunulmasını' talep etti.

BU İDDİA BİZİ ÜZDÜ

Akman ise yargı kararlarını uygulama konusunda hassas olduklarını belirterek, 'Bu iddia bizi çok üzdü'' dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Görevden alınmasının ardından göreve iade davası açan RTÜK eski Daire Başkanı Cengiz Özdiker, bu davalardaki yargı kararlarının uygulanmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber