Öğrenciler ulaşım zammını protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 16:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce (İBB) ulaşım hizmetlerine yapılan zam, bir grup üniversite öğrencisi tarafından Taksim Meydanı'nda protesto edildi. 'Bas bas paraları akbile', 'akbilim boş akbilim boş' şarkılarının söylendiği eylemde Belediye Başkanı Topbaş padişaha benzetildi.

Kendilerini İstanbul Öğrenci Kolektifleri olarak tanıtan 40 kişilik öğrenci grubu, ulaşım ücretlerine yapılan zammı protesto için Taksim Meydanı'nda toplandı. 'Topbaş bizi delirtecek. Çüşşş artık' yazılı pankart açan öğrenciler, 'Topbaş elini cebimizden çek. Padişah Topbaş İstanbul'dan defol', 'ulaşım zamları geri çekilsin' yazılı dövizler taşıdı. Grup adına bir açıklama yapan Gökçek Çiçek Kösedağı, İstanbul'da bugünden itibaren geçerli olmak üzere büyükşehir belediyesinin ulaşım ücretlerine zam yaptığını söyledi. İndirimli biletlerin metrobüslerde 0.85 TL'den 1 TL'ye, tam biletlerin ise 1,5 TL'den 2 TL'ye yükseltildiğini hatırlatan Kösedağı, aylık indirimli akbilin biniş sınırının 200'den 160'a çekildiğini ifade etti.

Kadir Topbaş'ın ulaşıma zam yaparak, ulaşım haklarını ellerinden aldığını savunan Kösedağı şöyle konuştu: "Hayır biz buna müsaade etmeyeceğiz. Tıpkı daha önce, ulaşıma zam yapmak istediğinizde 20 bin imza ile kapınıza dayanıp bu zamları geri çektirdiğimiz gibi, harçlara zam yapmak istediğinizde o zamları size geri yedirdiğimiz gibi bu zamları da geri çektireceğiz."

Üniversiteler olarak tekrar sokaklara çıkacaklarını kaydeden Kösedağı, "Buradan Topbaş'ı uyarıyoruz. Zamlara göz yummayacağız. Haklarımızı savunacağız. Öğrenci kolektifleri olarak her zaman ulaşım hakkımıza sahip çıkacağız. Ve uyguladıkları bu zammı başlarına çalacağız." diye konuştu. Açıklamanın ardından, boş akbillerini havaya kaldırarak 'Bas bas paraları akbile', 'akbilim boş akbilim boş' adlı şarkıları seslendiren grup daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber