PTT'deki tayinlere tepki

Haber Giriş : 27 Ocak 2005 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaş Hakları Koruma Derneği Genel Başkanı M. Necati Güngör, çeşitli illerde görev yapan 53 PTT Başmüdür ve yardımcısının başka illere tayin edilmesine tepki gösterdi.

Vatandaş Hakları Koruma Derneği Genel Başkanı M. Necati Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli illerde görev yapan 53 PTT Başmüdür ve yardımcısının ani bir kararla başka illere tayin edildiğini belirtti.

Açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a faks çekerek, hukuka aykırı yapılan mevsimsiz atamaların iptalini istediğini ifade eden Güngör, faksta şu görüşlere yer verdi:

"Çeşitli illerimizde görevli 53 PTT Başmüdürü ve yardımcısı, çetin iklim şartlarının hüküm sürdüğü kış mevsiminin ortasında toplu bir şekilde başka il ve bölgelere tayin edilerek, aileleri ve çocukları mağdur duruma düşürülmüştür.

Personel Kanunu'nun yer değiştirme suretiyle atamaya ilişkin esaslar bölümünün 8. maddesine aykırı bir şekilde Haziran-Eylül dönemleri haricinde yapılan bu atamalar hukuka aykırı olduğu gibi, insani ve vicdani dayanaklardan da yoksundur. 53 kamu görevlisinin hiçbir haklı gerekçeye dayanmadan, kış mevsiminin tam ortasında maruz kaldıkları bu muamele, kıyım ve sürgün gibi kavramları akıllara getirmektedir. Durum ve sebepler dikkate alınarak söz konusu tayin işlemlerinin iptali ile ilgililerin mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasını arz ederiz."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber