Gardiyan, amiri 'lan' dedi diye intihar etmiş

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2009 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de cezaevinde görevli bir gardiyan, amirinin 'lan' demesini onuruna yediremedi ve gelişen olaylar sonucu dayanamayıp evinde tabancayla intihar etti.

Olay, Beyazşehir 834. Sokak'taki Lale Apartmanı'nın 10'uncu katında meydana geldi. Kayseri Kapalı Cezaevi'nde 19 yıldır gardiyanlık yapan Bilal Boztosun (45), iddiaya göre cezaevindeki bazı eksiklikleri bildirdiği amirinden, "Sana ne lan?" yanıtını aldı. Bu söz üzerine ikili arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Daha sonra cezaevi amirinin durumu müdüre bildirmesi üzerine gardiyana bir yevmiye maaş kesintisi uygulanması kararlaştırıldı. Gelişen olayların ardından Kahramanmaraş'a tayini çıkan ve tuttuğu eve hafta sonu taşınma hazırlıkları yapan Bilal Boztosun, dün gece saatlerinde eşi komşudayken evinde tabanca ile kafasına bir el ateş ederek intihar etti. Annesine, eşine ve kardeşlerine veda mektubu da bırakan Bilal Boztosun'un cansız bedeni yapılan incelemenin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İntihar eden gardiyanın yakınları kendisinin onurlu ve haksızlığa dayanamayan bir kişiliğe sahip olduğunu ve hafta sonu tayin nedeniyle taşınmaya hazırlandığını söyledi.

MUSTAFA ÇETİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber