Askerler memleket hasretini 3G ile gideriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cep telefonundan hızlı ve zengin içerikli veri akışıyla birlikte görüntülü konuşmaya imkân sağlayan Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemleri (3G), sevdiklerinin özlemini duyan askerlerin hasretini sona erdiriyor.

Vatani görevlerini sürdürdükleri birliklerine cep telefonuyla giremeyen askerler, yakınlarıyla görüşmek için çift kamera sistemine sahip 3G'ye uyumlu telefonu kiralıyor. Böylece, yakınlarıyla görüntülü konuşma imkanına kavuşan erler; memleket, ana ve yar özlemini de bitiriyor.

Cep telefonu satıcısı Emrah Doğru, hafta sonlarında çarşı iznine çıkan askerlere, yoğun olarak 3G uyumlu cep telefonu kiraladıklarını söyledi. Yenil nesil mobil iletişimin askerler tarafından çok beğenildiğini ifade eden Doğru, şunları ifade etti:

"3 yıldan bu yana cep telefonu satış faaliyetlerini sürdürüyoruz. Ticari faaliyetimizi başlattığımız günden bu yana hafta sonlarında askerlere cep telefonu kiralıyoruz. Çarşı izinlerinde yakınlarıyla ve sevdikleriyle görüşmek isteyen askerler bizden cep telefonu kiralayıp, yanlarında bulunan sim kartlarını kullanarak ihtiyaçlarını karşılıyorlar. GSM operatörleri 3G hizmetini Temmuz ayında başlatmıştı. Temmuz ayından bu yana askerlerin talepleri sesli konuşma olanağı sağlayan telefonlardan görüntülü konuşma imkanı veren telefonlara kaydı. Temmuz ayı sonundan bu yana çarşı iznine çıkan askerler, görüntülü konuşma özelliği olan cep telefonlarını kiralıyor. Çünkü ailesi, sevgilisi ya da eşinin evinde interneti olmayan, görüntülü sohbet etme olanağı bulunmayan askerler, karşı tarafın da görüntülü konuşma özelliği olan cep telefonu bulunduğu takdirde bizden 3G'li telefonu kiralıyor. Hafta sonlarında günlük ortalama 20-25 adet 3G uyumlu cep telefonu kiralıyoruz. Kiraladığımız cep telefonu karşılığında askerlerin askeri kimliklerini emanet alıyoruz."

Normal telefonları günlük 4 TL'ye kiraladıklarını, 3G'li telefonları ise 10 TL'den kiraya verdiklerini ifade eden Doğru, yoğun talepleri karşılamak için kimi zaman kendi cep telefonlarını bile kiraya vermek durumunda kaldıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber