Çiçek'in övüldüğü okulun müdürünün ilginç fotoğrafları internete düştü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kamuoyuna bomba gibi düşen 'Demokrasiye Müdahale Eylem Planı'nda imzası bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek'in övüldüğü İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi'nde bu defa da müdür krizi çıktı.

Ağzında lolipop ve başında kadın peruğuyla çekilmiş fotoğrafları internette yayınlanan Okul Müdürü Ömer Aslan hakkında soruşturma başlatıldı. Daha önce de sanık Çiçek'i övdüğü konuşmaları internete düşen okulun İngilizce öğretmeni F.K. hakkında inceleme başlatılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, 'yersiz ve yakışıksız' olarak nitelediği olayı soruşturan iki müfettiş, F.K.'nin, meslek ilkeleriyle bağdaşmayan ve kastı aşan ifadeler kullandığını tespit etmişti. Sorgulama neticesinde öğretmenin kınama cezasına çarptırılması istenmişti. Ancak Okul Müdürü Aslan ise olayın içeriğinden ziyade bunu internete 'sızdıran' öğrencilerin peşine düşmüştü. Şimdi de o müdürün ilginç fotoğrafları gündeme geldi. İnternette yayınlanan lolipoplu fotoğrafın altındaki, "Bu muhterem zat, lolipop yalamayı çok sever. Kendisi İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Ö.A. Bakın, çocuklarımız kimlerin elinde görün..." ifadeleri dikkat çekiyor. Peruklu fotoğrafın altında ise şunlar yazıyor: "Başına genç kız peruğu takmış bu adam, İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Ö.A. Bakın, çocuklarımız kimlerin elinde görün..."

Ömer Aslan, internete düşen fotoğrafların tiyatroda çekildiğini savundu. Ancak fotoğrafların arka planında tiyatro sahnesini andıran herhangi bir görüntü bulunmuyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aslan hakkında soruşturma başlattı. ÖMER ORUÇ İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber