Her yıl bini aşkın genç, üniversiteyi bırakarak iki yıllık Polis Meslek Yüksekokulu'na giriyor. Polisliği tercih etmenin gerekçesi ise, "düzenli maaş ve sosyal güvence."
Her yıl bini aşkın genç, üniversiteyi bırakarak iki yıllık Polis Meslek Yüksekokulu'na giriyor. Polisliği tercih etmenin gerekçesi ise, "düzenli maaş ve sosyal güvence."
Hayat pahalılığı ve işsizlik, polisliği cazip hale getirdi. Taşıdığı risk nedeniyle şimdiye kadar pek tercih edilmeyen polislik, şimdi en gözde meslek haline getirdi. "Düzenli bir maaşı olması ve sosyal güvencesi bulunması" nedeniyle, okudukları üniversiteleri yarıda bırakarak iki yıllık Polis Meslek Yüksek Okulları'na kayıt yaptıran binin üzerinde genç var.
Polis Akademisi tarafından Türkiye genelinde bulunan 20 PMYK'unda okuyan toplam 10 bin öğrenci arasında yapılan bir ankette, "Daha iyi bir iş bulsanız polisliği bırakır mısınız?" sorusuna öğrencilerin yüzde 75'i "Hayır" cevabını verdi. Ankette, 10 bin öğrenciden 1000'inin, çeşitli yüksek okul ve fakültelerden ayrılıp polis yüksek okullarına kayıt yaptırdıkları belirlendi. 10 bin öğrenciden yaklaşık 6 binine, aileleri tarafından ayda en fazla 50 milyon lira gönderilebildiği saptandı. Öğrencilerin yüzde 30'unun ilçe, yüzde 35'inin il, yüzde 20'sinin büyükşehir, yüzde 20'sinin de hayatların köyde geçtiği tespit edildi.
Aileleri 50 milyonla geçiniyor
Öğrencilerin okul bittikten sonra en çok emniyetin "terör, kaçakçılık
ve istihbarat", en az da çevik kuvvetle ilgili birimlerinde çalışmak istedikleri
belirlendi. Ankette öğrencilere sorulan, "Harcamalarınız için aylık size
ne kadar para gönderiliyor?" sorusuna, 5 bin 994'ü "10-50 milyon",
3 bin 562'si "50-100 milyon", 466'sı "100-200 milyon", 25'i
"200-300 milyon" ve 9'u da "300 milyon ve üstü" diye cevap
verildi.
Yenişafak