Sağlık Bakanlığının görevde yükselme duyurusuna başvurular alınmaya başlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Aralık 2009 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ DUYURUSU

Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri ve 26/10/2009 tarih ve 199906 sayılı Makam Onayı gereğince, Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapmakta olan personel için (4/B ve 4924 sayılı Kanuna tabi sözleşmeli personel ile Vekil Ebe-Hemşire hariç) Görevde Yükselme Sınavı yapılacaktır.

A-GENEL ESASLAR

1) Sınav için Hastane Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Şef, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Memur ve Şoför unvanlarında Görevde Yükselme Eğitimi verilecektir.

2) Görevde Yükselme Eğitimine, ilan edilen kadro sayısının 3 (üç) katı kadar personel alınacaktır. Üç katından az istekli bulunması halinde durumu uygun olan bütün personel eğitime alınacaktır. Eğitime katılma başvurusunda bulunanların sayısı ilan edilen atama yapılacak boş kadro sayısının üç katını aşması halinde, eğitime alınacak personelin seçimi, Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği eki Ek-1 Değerlendirme Formunda belirtilen kıstaslara göre değerlendirilmek suretiyle toplam puanı en yüksek olandan başlanmak üzere ilan edilen boş kadro sayısının 3 katı kadar personel, Görevde Yükselme Sınav Kurulu tarafından sıralama yapılarak belirlenecektir. Bunların eşitliği halinde ise, sırasına göre hizmet süresi fazla ve sicil notu yüksek olan personel tercih edilecektir.

3) Görevde Yükselme Eğitimine katılacak adayların duyuruda belirtilen sınava katılma şartlarını ilanda belirtilen müracaat başlangıç tarihi itibariyle taşımaları gerekir.

4) Görevde Yükselme Eğitimine girmeye hak kazananların Ek-1 Değerlendirme Formlarının gerçeğe uygunluğu kontrol edilerek, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde personelin müracaatları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmış olsa dahi iptali yoluna gidilecektir.

5) Görevde Yükselme Eğitimi;

a)Şef, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ), Memur ve Şoför unvanlarında Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün belirleyeceği illerde, İl Sağlık Müdürlüklerince yapılacaktır.

b)Hastane Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü unvanlarında Görevde Yükselme Eğitimi Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünce belirlenecek yerde merkezi olarak yapılacaktır.

6) Görevde Yükselme eğitimine katılacak personel ile eğitim yapılacak yerler ve eğitim takvimi daha sonra ilan edilecektir.

7) Bakanlık Merkez Teşkilatı birimlerinde çalışan personelden Şef, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Memur ve Şoför unvanları için görevde yükselme eğitimine başvuracaklar Ankara İl Sağlık Müdürlüğünce verilecek eğitime katılacaktır.

8) Görevde Yükselme Eğitim konuları anılan Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin (a), (b), (c), (ç), (d) ve (e) bendinde yer alan ders konularında en az 30, (f) bendinde yer alan ders konularında en az 45 saat olmak üzere toplam en az 75 saat olacak şekilde düzenlenecektir.

9) Görevde Yükselme suretiyle atama yapılacak unvanlar şunlardır:

SIRA NO ATAMA YAPILACAK UNVANLAR ATAMA YAPILACAK KADRO SAYISI
1 HASTANE MÜDÜRÜ 25
2 HASTANE MÜDÜR YARDIMCISI 25
3 ŞUBE MÜDÜRÜ GIDA VE ÇEVRE KONTROL ŞUBE MD. 13
BİLGİ İŞLEM VE SAĞLIK İSTATİSTİK ŞUBE MD. 6
EĞİTİM ŞUBE MD. 2
İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MD. 5
PERSONEL ŞUBE MD. 3
4 ŞEF 250
5 VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ (VHKİ.) 2000
6 MEMUR 250
7 ŞOFÖR 250

10) İlan edilen kadro ve unvanlara atanabilmek için aranan şartlar duyuru ekinde yer almaktadır.

C-BAŞVURU ŞEKLİ VE TAKVİMİ

1) Görevde Yükselme Eğitimine başvurular Duyuruda ve Görevde Yükselme Eğitimi Başvuru Kılavuzunda belirtilen usul ve esaslara göre internet ortamında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden, www.yenipbs.saglik.gov.tr veya www2.yenipbs.saglik.gov.tr adreslerinden yapılacaktır.

2) Adaylar Görevde Yükselme Eğitimi için ilan edilen unvanlardan sadece birisi için başvuru yapabilecektir. Mevcut başvuru programı ikinci bir unvan için başvuru yapılmasına veya ilk başvurulan unvanın değiştirilmesine müsaade etmeyecektir.

3) Başvuru aşamasında adayların sınav duyurusu ve başvuru kılavuzunu dikkatle okuması, başvurusunu kesinleştirmeden önce gerekli değerlendirmeleri yaparak başvurmak istediği unvanı kesin olarak belirlemesi gerekmektedir. Başvurular kesinleştirildikten sonra başka bir unvana başvuru hiçbir surette mümkün bulunmamaktadır.

4) Başvuralar 01 Aralık 2009 günü başlayıp, 10 Aralık 2009 günü saat 18:00'da sona erecektir.

5) Taşra Teşkilatı personeli;

a-PBS üzerinden yaptığı ve imzalayıp birim amiri (İl Sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Hastane Başhekimi, Başhekim Yardımcısı, Hastane Müdürü, Sağlık Grup Başkanı) veya notere onaylattığı Başvuru Formunu,

b-Personelin kendisinin imzaladığı Ek-1 Değerlendirme Formunu

c-Varsa itirazına ait belgeleri

kadrolarının bulunduğu İl Sağlık Müdürlüklerinin evrak şubesine 11 Aralık 2009 günü saat 17:00'ye kadar teslim edecektir.

6) Merkez Teşkilatı personeli ise;

a-PBS üzerinden yaptığı ve imzalayıp birim amiri (Şube Müdürü ve üstü unvanlar) veya notere onaylattığı Başvuru Formunu,

b-Personelin kendisinin imzaladığı Ek-1 Değerlendirme Formunu

c-Varsa itirazına ait belgeleri,

Personel Genel Müdürlüğü birim evrakına 11 Aralık 2009 günü saat 18:00'e kadar teslim edecektir.

7) Kabul ve Değerlendirme Komisyonlarında:

a)Eksik veya yanlış olan ve imzasız başvuru formları,

b)Birim amirince veya noter tarafından onaylanmamış başvuru formları,

c)Son başvuru tarihinden sonra intikal eden başvuru evrakları,

d)Başvurunun ekinde Ek-1 Değerlendirme Formu bulunmayan ya da imzasız olan başvurular,

değerlendirmeye alınmayacaktır.

D-BAŞVURU KABUL VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONUNCA YAPILACAK İŞLEMLER

1) İl Sağlık Müdürlüklerinde Personelden Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Personel Şube Müdürü ve ÇKYS/İKYS Kullanıcısı, Bakanlık Merkez Teşkilatında Genel İdare Hizmetleri ve Yüksek Öğrenimli Personel Atama Şube Müdürlüğünün bağlı olduğu Daire Başkanı, Genel İdari Hizmetler ve Yüksek Öğrenimli Personel Atama Şube Müdürü ve ÇKYS/İKYS kullanıcısından Başvuru Kabul ve Değerlendirme Komisyonu kurulacaktır.

2) Evrak şubelerince teslim alınan, tarih ve sayı verilen başvuru formu ve ekli evraklar tutanakla Komisyona teslim edilecektir.

3) Başvuru Kabul Komisyonu; başvuru değerlendirme ve itiraz işlemlerini PBS Yetkili İşlemleri Modülü Kullanım Kılavuzunda belirtildiği şekilde 15 Aralık 2009 günü mesai saati bitimine kadar gerekli değerlendirmeleri yaparak itirazları kesinleştirecektir.

4) Komisyonlar, kesinleştirme işlemlerinden sonra başvuruları tutanak altına alıp, başvuruları kabul edilenlere ait tüm başvuru evraklarını üst yazı ekinde kurye ile en geç 17 Aralık 2009 günü saat 18:00'e kadar Bakanlık Genel Evrak biriminden tarih ve sayı alındıktan sonra Personel Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınav Kuruluna elden teslim edeceklerdir.

5) Gerekli şartları taşımamaları nedeniyle Görevde Yükselme Eğitimine kabul edilmeyen personelin durumları Taşra Teşkilatında İl Sağlık Müdürlüklerince, Merkez Teşkilatında ise ilgili birimler tarafından tutanak altına alınmak suretiyle tespit edilecek ve müracaatların kabul edilmeme nedenleri yazılı olarak ilgililere bildirilecektir.

E- ATAMAYA HAK KAZANANLARIN YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

1) Hastane Müdürü, Hastane Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü kadrolarına, ekte ilan edilen yerler doğrultusunda yapılacak tercihler ve sınavda alınan puana göre Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından merkezi yerleştirme yapılarak atamaları gerçekleştirilecektir.

2) Şef, Memur, VHKİ ve Şoför unvanlarında Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğine göre boş kadro bulunması kaydıyla öncelikle kadrosunun bulunduğu İldeki birimlere, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından sınav puanı ve tercihleri dikkate alınarak yerleştirilecektir. Bakanlık Merkez teşkilatı birimlerinde çalışan personelden Şef, VHKİ., Memur ve Şoför unvanlarında atanmaya hak kazananların yerleştirme işlemleri Ankara İl Müdürlüğü tarafından yürütülecektir.

3)Şef, Memur, VHKİ ve Şoför unvanlarında kadrosunun bulunduğu ilde boş kadro bulunmaması halinde ekte ilan edilen yerler doğrultusunda adayların tercihleri ve sınavda aldıkları puana göre Personel Genel Müdürlüğü tarafından İl emrine, İl Sağlık Müdürlükleri tarafından da Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliği dikkate alınarak İldeki birimlere atama yapılacaktır.

4)Atanmaya hak kazanan personelden hizmet süresi bakımından ilan edilen kadroya atanabilecek durumda olanların ataması Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde belirtilen süre zarfında yapılacak, mükteseplerine uygun kadro derecesi bulunamaması halinde 657 sayılı Kanunun 45 inci maddesine göre ve münhal bulunan diğer kadro derecelerine atanacaklardır. Bu şekilde de atama imkanı olmayanların ise hakları saklı kalmak kaydıyla durumlarına uygun kadro ihdası yapıldıktan sonra atamaları gerçekleştirilecektir.

5)Yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde mazereti olanlar dışında ataması yapılan personel atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre ile başka bir kadroya atanma ve iller arası nakil başvurusunda bulunamayacaktır. Ancak Bakanlık Merkez birimlerinde çalışan personelden Şef, Memur, VHKİ ve Şoför unvanlarında atanmaya hak kazananlar birim amirinin talebi halinde 1 (bir) yıl beklemeden eski görev yerlerine dönebilecektir.

6)Sınav sonuçları bir sonraki sınava kadar geçerli olacak, bu süre içerisinde sınavı kazanan ve ataması yapılanlardan süresi içerisinde görevine başlamayanların veya atanmaktan feragat edenlerin yerine, başarı sırası dikkate alınmak ve müteakip sınavdan önce olmak kaydıyla en az 70 puan alan adaylar arasından atama yapılacaktır.

BAKANLIĞIMIZ PERSONELİNE DUYURULUR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber