İzmir'de öğrencilerden otobüs protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2009 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Buca İlçesi'ndeki Dokuz Eylül Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, kampustan Eğitim Fakültesi'ne ücretsiz sefer yapan belediye otobüsünün kaldırılmasını protesto etti.

Ücret ödemeden bindikleri otobüslerin hareket etmemesine de tepki gösteren öğrenciler, yolu bir süreliğine trafiğe kapattı, otobüs tekrar sefere konulana kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

Tınaztepe Kampusu girişindeki otobüs duraklarında toplanan yaklaşık 100 öğrenci, ?Koyun değil, öğrenciyiz biz', ?Öğrenci düşmanı, İzmir Belediyesi' sloganları atarak eylem yaptı. Gruptakiler adına açıklama yapan Doğa Benli, ESHOT'a bağlı 412 numaralı otobüsün kampus ile Eğitim Fakültesi arasında ücretsiz sefer yaptığını, eğitim yılının başlamasıyla birlikte kaldırıldığını, tekrar faaliyete geçmesi için topladıkları imzaları Büyükşehir Belediyesi'ne götürmelerine rağmen sorunun çözüme kavuşturulmadığını dile getirdi.

Seslerini duyurmak için bu yola başvurduklarını, mağdur edildiklerini dile getiren öğrenciler, daha sonra hep birlikte ücret ödemeden belediye otobüslerine bindi. Otobüslerin hareket etmemesi üzerine inen öğrenciler, bu kez de yolu bir süreliğine trafiğe kapattı. Polislerin uyarısıyla öğrenciler, otobüs tekrar sefere konulana kadar aynı yerde aynı saatte eylem yapacaklarını bildirip dağıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber