10 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için Arnavutluk'a gidiyor.

- Gül, hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, başkent Tiran'da Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi tarafından resmi törenle karşılanacak.

- Başbaşa görüşecek olan Gül ve Topi, heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek ve ardından ortak basın toplantısı yapacak.

- Tiran Belediye Başkanlığını ziyaret edecek olan Gül'e, burada kentin altın anahtarı sunulacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Tiran'daki Ulusal Şehitlik ile Epoka Üniversitesindeki Turgut Özal Kültür Merkezi'ni ziyaret edecek.

- Arnavutluk Cumhurbaşkanı Topi, Cumhurbaşkanı Gül onuruna resmi akşam yemeği verecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meksika'da.

- Erdoğan, Meksika Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı ve ülkenin önde gelen iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek.

- Meksika Senatosu Başkanı ile görüşecek olan Erdoğan, temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönmek üzere Meksika'dan ayrılacak.

3- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, AB Parlamento Başkanları Olağanüstü Konferansı'na katılmak üzere Ankara'dan İsveç'e gidecek.

4- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın 2010 yılı programı ve projeleriyle ilgili İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

- Yazıcı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın resepsiyonuna da katılacak.

5- Devlet Bakanı Faruk Çelik, İstanbul'da, Roman Çalıştayı'nda konuşacak.

6- Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Kampüsü'nün açılış törenine katılacak.

7- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye Adalet Akademisince Ankara'da düzenlenen "Yargının Bağımsızlığı, Tarafsızlığı ve Etkililiği" konulu uluslararası sempozyumda konuşacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Mardin ve Bilge Köyü'nde okul açılışlarına katılacak, Mardin Belediye Başkanlığı ve Mardin Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret edecek.

9- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te ziyaretlerde bulunacak ve açılış törenlerine katılacak.

10- Kara paraya tüm yollar kapanıyor.

- Maliye Bakanı Şimşek: "Kara parayla daha etkin mücadele için OECD ile G-20 tarafından, bilgi değişimi ve saydamlık küresel forumu kuruldu."

- "Türkiye, gelecek yıldan itibaren faaliyetlerine başlayacak bu forumun öncü üyelerinden olacak."

- "İlk aşamada, ülkelerin hukuki ve idari düzenlemelerinin uluslararası standartlara uygun olup olmadığı incelenecek. İkinci aşamada ise ülkelerin bu standartlara uyup uymadıkları yerinde incelenerek değerlendirilecek."

11- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız:

- "Kerkük-Yumurtalık hattında, Irak'taki savaş nedeniyle kapasite çok düşmüştü, ancak normalleşmeyle bu oran yüzde 100'e ulaşacak."

12- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bakanlıkta, "Çamlıca Ortak Anten Kulesi" yapılmasına ilişkin protokol imzalayacak.

13- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Travel Turkey İzmir Fuarı'nın açılışına ve "KKTC Paneli"ne katılacak.

14- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Çek Yasası Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

- Dışişleri Komisyonunda, Nabucco Projesi Hakkında Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile uluslararası sözleşmeler ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, Türkiye Taşkömürü Kurumu ile müesseselerinin 2007 yılı hesapları görüşülecek.

15- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapacak.

16- AB devlet ve hükümet başkanları, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki BM İklim Konferansı ile ilgili son hazırlıklarını yapmak ve mali disiplin için alınacak yeni önlemleri belirlemek üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanacak.

17- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara'da, "2010 Yılında Para ve Kur Politikası" konulu basın toplantısı yapacak.

18- Türkiye İstatistik Kurumu, 2009 yılı 3. çeyrek büyüme rakamlarını açıklayacak.

19- İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Hüseyin Erkan ve Atina Borsası Başkanı Spyros Capralos, iki borsanın birlikte yürüttüğü "GT-30" Endeksi'ni, İstanbul'da tanıtacak.

20- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk-Alman İş Konseyi ve Türk-Irak İş Konseyince, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Irak pazarına ilişkin İstanbul'da toplantı yapılıyor.

21- Genel kurul...Toplantı...

- Türk Eczacılar Birliğinin 37. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da toplanacak.

- İstanbul Ticaret Odası, aralık ayı olağan meclis toplantısını yapacak.

- Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu, "İllerarası Rekabetçilik Endeksi" araştırmasının ikincisini İstanbul'da açıklayacak.

- İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos Matheu, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının birlikte organize ettiği, "Güneş Enerjisi Sistemleri Çalışma Toplantısı"na katılacak.

- YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç, Erzurum'da, "Türkiye'de Hukuk Öğreniminin Sorunları Çalıştayı"nda konuşacak.

22- 13. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, İstanbul'da başlıyor.

- 4 gün sürecek olan şampiyonanın açılış töreni ise öğlenden sonra yapılacak.

23- Basketbolda Türk takımlarının Avrupa sınavları.

- Efes Pilsen, ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'ndaki 7. maçında, deplasmanda Sırbistan'ın BC Partizan Belgrad takımıyla karşılaşacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda 5. hafta maçlarında Beşiktaş Cola Turka, (F) Grubu'nda Yunanistan'ın Sony Athinaikos, Samsun Basketbol Kulübü de (H) Grubu'nda Kıbrıs Rum kesiminin KV Imperiual AEL Limasol takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

- Galatasaray, FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 7. maçında, İstanbul'da Letonya'nın TTT Riga takımını konuk edecek.

24- Voleybolda Türk takımları Avrupa sınavlarında.

- Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki 2. maçında, İstanbul'da İtalyan temsilcisi Scavolini Pesaru'yu ağırlıyor.

- Galatasaray, GM Capital Avrupa Bayanlar Çalenç Kupası 2. tur rövanş maçında, başkent Bakü'de Azerbaycan'ın Igtisadchi Bakü takımıyla karşılaşacak. (Saat: 14.00)

- Arkasspor, Erkekler Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası 1. tur rövanş maçında İzmir'de Finlandiya'nın Isku Tampere takımıyla mücadele edecek. (Saat: 19.00)

25- 17 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, Fransa ile 2. özel maçını, Adapazarı'nda yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber