Türkiye'deki en büyük körlük nedeni 'Glokom hastalığı'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2009 21:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. İhsan Öğe, Türkiye'deki en büyük körlük nedeninin göz tansiyonu yükselmesi(Glokom Hastalığı) olduğunu söyledi.

Türk Oftalmoloji Derneği tarafından Samsun'da düzenlenen Glokom Hastalığı Halkı Bilgilendirme ve Tarama Kampanyası'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'na gelen 'Glokom'a Göz Yummayın Tırı'nda yapılan muayenede görev yapan Prof. Dr. İhsan Öğe, kampanya hakkında bilgi verdi. Taramanın, Türkiye genelinde yapıldığını ve bu kapsamda Samsun'da da tarama yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Öğe, "Çok sinsi bir hastalık olan Glokom, 40 yaşından sonra cinsiyet ayırt etmeksizin herkeste meydana gelebilmektedir. Bu hastalığın erken teşhisi için 40 yaşını geçenler rutin olarak her yıl göz tansiyonunu ölçtürmelidir. Kontroller sonucu teşhis edilen glokom hastalığı, ilaç, lazerle veya ilerlemiş durumdaysa cerrahi uygulamayla tedavi edilmektedir." dedi.

Erken teşhiste hastanın görmesinin korunabileceğini kaydeden Öğer, "Eğer hastalık yeni oluşumunda tedavi edilmeyip körlük meydana geldiyse, artık tıbben yapılacak bir şey yok. Türkiye'deki körlük nedenlerinin en büyük sebebinde göz tansiyonu hastalığı olduğunu görmekteyiz." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber