Ankara ve İstanbul'dan Bulanık'a polis takviyesi yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2009 06:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'un Bulanık ilçesinde DTP'nin kapatılmasını protesto eden ve esnaflara zorla kepenk kapattıran göstericilere bir esnafın uzun namlulu silahla ateş açması ve iki kişinin hayatını kaybetmesi sonrası oluşan gerginlikler neticesinde ilçedeki görevli polis yetersiz kaldı.

Olayları yatıştırmak için Bingöl ve Bitlis'ten ilçeye polis sevkiyatı yapıldı. Çevre illerden yapılan takviyenin yetersiz kalması üzerine İstanbul ve Ankara'dan da takviye ekip istendi. İstanbul ekibinin ilçeye gelmek üzere olduğu. Ankara'dan gelmesi planlanan 200 kişilik polis ekibinin ise yarın Bulanık'ta olacağı belirtildi.

Bitlis ve Bingöl'den helikopterler ile taşınan polisler Bulanık'taki güvenliği sağlamada görev aldı. Olaylar sırasında hayatını kaybeden ikinci kişinin yarın yapılacak cenaze töreni sırasında oluşabilecek muhtemel olayları önlemek için daha fazla polise ihtiyaç duyulması üzerine İstanbul'dan 150 kişilik takviye çevik kuvvet ekibi geldi. Uçak ile Muş Havaalanı'na inen polisler karayoluyla Bulanık'a hareket etti. Yarın sabah 07.00 uçağıyla da Ankara'dan 200 kişilik polisin geleceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber