Hastası ölen kadın doktor, canına kıymak istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2009 22:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun'un Espiye İlçesinde, bir hastasının domuz gribinden ölmesinden kendini sorumlu tutan bayan doktor görev yaptığı hastanede canına kıymak istedi.

Espiye Kaşdibi Bölge Yatılı Okulu öğrencilerinden S.G. (12) yüksek ateş ve halsizlik teşhisi ile 28 Kasım 2009 da Espiye Devlet Hastanesi'ne müracaat etmişti. Burada görevli Dr. A.P.U. (26) tarafından muayene edilen S.G., serum verilmesinin ardından taburcu edilerek köyüne gönderilmişti. Ancak ilerleyen günlerde tekrar fenalaşan S.G., Espiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken buradan da Giresun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tıbbî müdahaleye rağmen S.G. hayatını kaybetti. Alınan kan nümûnesinde H1N1 bulgusuna rastlanmış ve domuz gribinden öldüğü kesinlik kazanmıştı.

Giresun Sağlık İl Müdürlüğü, Dr. A.P.U. hakkında, "ihmali olduğu" gerekçesiyle soruşturma başlatırken, Dr. A.P.U. da daha sonra görevinden istifa etmişti.

Hastaneye önceki gün gelen A.P.U., hemşirelere koluna damar yolu açılmasını isteyerek daha sonra personel tuvaletine geçti. Burada ölümcül ilaç tabir edilen ilaçtan koluna enjekte etmeye başlayan A.P.U., personel tarafından son anda kanlar içinde yarı baygın vaziyette fark edilerek müdahalede bulunuldu. Aynı hastanede tedavi altına alınan A.P.U. daha sonra Giresun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

ÖĞRENCİNİN ÖLÜMÜNDEN KENDİNİ SORUMLU TUTTU

Dr. A.P.U.'nun arkadaşlarına, olayın kendini son derece üzdüğünü belirterek "Anlamalıydım, nasıl böyle bir hata yapabilirim. Geri göndermesem yaşayabilirdi" dediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber