Bir şişe süte 4 yıl hapis

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Aralık 2009 16:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Marketçiyi gasp etti, bebeği için suçu işlediğini ileri sürüp ağladı

ADANA'da, marketçinin kasasındaki 1410 TL'yi kuru sıkı tabancayla gasp ettiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan 41 yaşındaki İlhan Cambazgil, suçu, 12 yıl bekledikten sonra dünyaya gelen oğluna süt almak için işlediğini söyleyip, ağladı. Mahkeme heyeti, Cambazgil'i önce 10 yıl 6 ay, daha sonra indirime gidip 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Tellidere Mahallesi'ndeki bir markete geçen 19 Ağustos'ta kuru sıkı tabancayla giren kaynak ustası İlhan Cambazgil, bir litre süt ve çocuk bezi aldıktan sonra yaklaştığı kasada, üzerinde taşıdığı kuru sıkı tabancayı çekip kasiyere doğrultu. Bunun bir soygun olduğunu düşünen kasiyer Ferda Avcı, kasadaki 1410 TL'yi Cambazgil'e teslim etti. Ardından koşarak kaçan gaspçı, kasiyerin çığlıkları üzerine peşinden koşanlar tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Tutuklanan ve hakkında ?silahlı gasp' suçundan 15 yıl hapis cezası istenen Cambazgil, bugün Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Savunmasını yaparken gözyaşlarına boğulan Cambazgil, ?Bir yıldır işsizdim. Belediye dahil birçok kurumdan yardım istedim. Ama kimse yardım etmedi. Kredi kartı borçlarımı ödeyemez, ekmek bile alamaz duruma gelmiştim. Akşam eve geldiğimde, 12 yıl hasretle bekledikten sonra dünyaya gelen 1.5 yaşındaki Batuhan'ın açlıktan baygınlık geçirdiğini gördüm. Dilendim, kimse 2 lira bile vermedi. Sokaktaki köpeklerin bile kıymeti vardı. Ama ben 2 lira süt parası bulamadım. Mecbur kaldım. Ya çocuğuma süt alacaktım ya da intihar edecektim. Pişmanım? diye konuştu.

?AĞLAMA ARTIK'

Mahkeme Başkanı, market çalışanlarının şikayetçi olmadığı sanığı, son sözünü sorup, ?Artık ağlama? diye uyardı. ?Ben bu yaşıma kadar kimseyi incitmedim. Ben bir babayım? diyen Cambazgil, ağlamaktan konuşamayınca daha önceden hazırladığı yazılı savunmasını mahkemeye sundu.

Mahkeme heyeti, Cambazgil'i önce 10 yıl 6 ay, daha sonra etkin pişmanlık ve iyi hali nedeniyle indirime gidip 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanık tahliye edilmedi.

?EŞİMİN TEK DERDİ SÜT PARASIYDI'

Oğlu Batuhan ile birlikte ağabeyinin evine sığınan Cennet Cambazgil ise eşini savunarak şunları söyledi: ?Yıllardır çocuğumuz olmadı. Oğlumuz 12 yıl sonra doğdu. Eşim oğlumuz Batuhan'a çok düşkündü. Onun için yaşıyordu. Bir yıldır işsizdi. Son dönemlerde işsizlikten ne yapacağını şaşırmıştı. Devamlı benimle konuşuyor, çaresiz olduğunu söylüyordu. Bir yıldır başvurmadığı işyeri kalmadı. İyi bir kaynak ustası olmasına rağmen iş bulamadı. Süt parası diyorum ama sadece süt almakla bitmiyor. İntihar etmesinden korkuyordum. Ancak başımıza bu geldi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber