Yolsuzlukla suçlanan özel idare sekreteri: Valilik beni taktik olarak görevden aldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Aralık 2009 16:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TUNCELİ'de devleti 5 milyon TL'den fazla zarara uğrattığı ve ihalaye fesat karıştırdığı iddiasıyla hakında 3 ayrı soruşturma açılan ve görevden alınan Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Tunç, kendini savundu. Tunç, Valiliğin kendisini taktik olarak görevden aldığını öne sürdü.

Tunceli'de devleti 5 milyon TL'den fazla zarara uğrattığı ve ihalaye fesat karıştırdığı iddiasıyla hakında 3 ayrı soruşturma açılan ve görevden alınan Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Tunç, devleti zarara uğratmadığını, aksine 3.5 milyon TL kara geçirdiğini savundu. Özel İdare'nin yaptığı ihalelere ilişkin rakamlarla açıklamalarda bulunan Tunç, hakkında yürütülen müfettiş soruşturmaları ve yargıya intikal eden soruşturmalar konusunda ise açıklama yapmadı.

Tunç, kendisinin görevden alınmasının asıl nedeninin, Ocak ayı içinde Meclis'te görüşülecek, sözleşmeli personelin sözleşmelerinin yenilenmesi, bazılarının sözleşmelerinin feshi ve bir kısmının değiştirilmesi için yapılan bir taktik olduğunu öne sürdü. Tunç, şunları söyledi:

?Valilik tasarrufuyla geçici olarak görevlendirilmem yapıldığı gün, farkı şekilde bir yazı şube müdürlüklerine zorunlu olarak yazmam istendi. Ben de valilik tarafından belirtilen şartlı yazıyı bu şekilde yazamayacağımı belirttiğim andan itibaren 1 saat içerisinde, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü'nün geçici olarak Diyarbakır Valiliği emrinde bulunması sebebiyle İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü'ne vekaleten görevlendirilmem yazısı tebliğ edildi. Bu görevlendirme soruşturma gerekçesi olarak gösteriliyor ise, buna kararı verecek merci Bakanlıktan gelen müfettiştir.?

Mehmet Tunç, uygulamayla ilgili yasal haklarını kullanacağını da belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber