Kozan'da da at eti skandalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2009 18:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Adana'da bir öğrenci yurdu ve hastanede yemeklere at ve eşek eti konulduğunun ortaya çıkmasının ardından başlatılan çalışmalar kapsamında, Kozan ilçesinde taşımalı eğitim gören öğrencilere yemek veren firmadan alınan numunede de tek tırnaklı hayvan etine rastlandığı belirtildi.

Adana Tarım Müdürlüğü İl Kontrol Şube Müdürlüğünün denetiminde, YURTKUR'a bağlı bir yurt ile bir hastanede yemek ihalesini alan firmanın, yemeklerde at-eşek eti kullandığının tespit edilmesinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında, etinden numune alınan firma sayısı 150'ye yaklaştı.

İl merkezinin yanı sıra ilçelerde de sürdürülen çalışmalarda, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ihalesini alarak taşımalı eğitim gören 300'den fazla öğrenciye yemek veren firmanın yemeğindeki etten alınan numunenin at-eşek eti olduğu tespit edildi.

Yetkililer, numunesinde tek tırnaklı hayvan etine rastlanan firmaların itirazlarının da dikkate alındığını, bu numunelerin bir de Mersin il Tarım Müdürlüğü Laboratuvarında incelendiğini, buradan da aynı sonuç alınınca, gerekli yasal işlemleri başlatıp Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber