'Çok ilaç yazan doktor, iyi doktordur' anlayışı yanlış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2010 12:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Mardin Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli uzman Dr. Adem Özden, vatandaşların sağlık hizmetlerini tüketirken genellikle hatalı davrandığını söyledi.

Dr. Adem Özden, açıklamasında, hizmet alınacak sağlık biriminin genelde yanlış seçildiğini, hastaların önemli bir kısmının sağlık ocaklarında teşhis ve tedavilerini yaptırabilecek iken gereksiz yere devlet hastanelerinde yığılmalara yol açtığını belirtti. Özden, şöyle konuştu:

"Diğer bir yanlış olarak 'Çok ilaç yazan doktor, iyi doktordur' ve 'Çok ilaç almak, çabuk iyileştirir' inanışları vardır. Özellikle kırsaldan gelen hastaların, iğne tedavisinin çabuk iyileştirdiğine ve pahalı ilacın daha etkili olduğuna inanıyor. Büyük merkezin doktoru daha iyidir: Hastaların gözünde Mardin'in doktoru Kızıltepe'nin doktorundan, Diyarbakır'ın doktoru Mardin'in doktorundan, Ankara'nın doktoru Diyarbakır'ın doktorundan daha iyidir gibi bir düşünce azımsanmayacak düzeydedir. Aslında aynı fakültelerden aynı eğitimle mezun olan hekimler, Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmaktadır. Bu nedenle, kendi yerleşim biriminde hizmet alabilecek hastalar bazen kilometrelerce uzağa gidebilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber