Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ocak 2010 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimleri parçalı çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısında aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde Bursa, Bilecik, Afyon, Uşak, Kutahya, İsparta, Burdur, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bolu ve Düzce çevrelerinin yükselerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'in batısında kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'in batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, v.b.) başta sürücüler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Bursa ve Bilecik çevrelerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Afyon, Uşak ve Kütahya'nın yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren Isparta'nın yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar Batı Akdeniz'in batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve zamanla batısı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevreleri yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri yağmurlu, Bolu ve Düzce'nin yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla Orta Karadeniz çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.,

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer yer sis görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber