e-TR ödülleri bürokrasiyi ve iltiması bitiren projelere gitti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TR ödüllerinin yedincisi sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ?Devlet çarkını halkın hizmetine sunan e-hizmet, iltimasları kaldırır, adaletsizlikleri önler ve bürokrasiyi bitirir? dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, devlet çarkının e-hizmet ile halkın hizmetine sunulabileceğini, bürokrasinin kaldırılması, iltimasların yok edilmesi ve varsa adaletsizliklerin önlenmesinin bu şekilde olabileceğini söyledi. Kamu hizmetlerini internet ortamına taşıyan ?E-devlet' kavramı kapsamında yedincisi düzenlenen Star Gazetesi ve 24'ün sponsor olduğu E-Türkiye Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde Çankaya Köşkü'nde düzenlendi. Cumhurbaşkanı olduğunda bilişim teknolojisiyle ilgili konuları yakından takip edeceği ve gerekirse himayesine alacağı sözü verdiğini anımsatan Gül, toplumun ve gençlerin dikkatini çekmek, bu alanın ne kadar büyük ve dinamik olduğunu göstermek için ödül törenini himayesine aldığını kaydetti.

ÜLKEME GÜVENİM ARTIYOR

Gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergelerinden birinin bu teknolojinin ne kadar geçerli kılındığına bağlı olduğunu dile getiren Gül, şöyle konuştu: ?Türkiye'de bu konuda çok ilerlemeler katedilmesi ve hayata geçirilmesi memnuniyet verici. Devlet dediğimiz büyük bir mekanizma; halka hizmet mekanizması. Halka hizmet mekanizmasını çok daha verimli, hızlı, şeffaf, hesap verebilir bir şekilde yapabilmek için teknolojinin sunduğu hizmetlerden faydalanmak... Kamu kurumlarının aldığı mesafeyi bilmeyenler tahmin edemez. Her duyduğumda gururlanıyorum ve ülkeme olan güvenim artıyor. Devlet çarkını bu şekilde halkımızın hizmetine sunabiliriz, bürokrasiyi bu şekilde kaldırabiliriz, iltimasları bu şekilde yok edebiliriz, varsa adaletsizlikleri bu şekilde önleriz.? ? EKONOMİ SERVİSİ

Ödüllerini Abdullah Gül'ün elinden aldılar

Ödül kazanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Gümrük Müsteşarlığı ve Söke Belediyesi temsilcileri Cumhurbaşkanı Gül, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bilgi teknolojileri hayatımızı değiştirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, finale kalan ve tanıtımı yapılan projelerin hayatı ne kadar kolaylaştırdığını gördüklerini dile getirerek, ?Bilgi teknolojisi, internet ve internetin sunduğu imkanlar hayatımızın şeklini değiştirdi. Zaman mevhumu değişti, uzak-yakın kavramları değişti? dedi. Bilginin kendi başına büyük bir güç haline geldiğini anlatan Gül, gelişmiş ülkelerde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın önemli bir miktarını bilgi teknolojisine dayalı üretimin oluşturduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu konudaki yarışın Türkiye'yi çok ileri noktaya getireceğini belirterek, ?Türkiye artık kendi içinde değil, başka ülkelerle rekabet eder durumdadır. Bu yarış sonucunda Türkiye'den güzel örnekler çıkacak? diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı'nın web sitesine özel ödül

Kamudan kamuya e-Hizmetler kategorisinde Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ?Sosyal Yardım Bilgi Sistemi' projesiyle, kamudan iş dünyasına e-Hizmetler kategorisinde Gümrük Müsteşarlığı ?Gümrük Tahsilat Sistemi' projesiyle, kamudan vatandaşa e-Hizmetler kategorisinde ise Söke Belediyesi ?Akıllı Kent Otomasyon Sistemi' projesiyle ödül kazandı. Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesindeki ?Cumhurbaşkanımız nerede' ve ?Cumhurbaşkanına yazın' bölümleri nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne özel ödül verilen törende, ?e-Belediyecilik' hizmetleri alanında ?e-Nikah' projesiyle Şahinbey Belediyesi'ne teşvik ödülü, ?e-İstihdam' projesiyle Bayrampaşa, ?e-Hatırlat' projesiyle Etimesgut ve ?akıllı kent otomasyon sistemi' projesiyle Söke belediyelerine özel başarı ödülü verildi.

16 kişilik jüri belirledi

Jüriyi oluşturan isimler şöyle : Aydın Kolat (TBV), Ömer Arıkan (T.C. Cumhurbaşkanlığı), Özcan Akdeniz (INDEX), Dr. Ali Arifoğlu (ODTÜ Enformatik Enstitüsü), Recep Çakal (DPT), Hakkı Tok (İBB), İlhami Aydın (Orman Genel Müdürlüğü), Meral Tamer (Milliyet Gazetesi), Resul Uçak (Kahramanmaraş Valiliği), Mustafa Özlü (Türk Patent Enstitüsü), Selçuk Kavasoğlu (Devlet Planlama Teşkilatı), Mehmet Ziya Telli (IBM), Kürşat Çağıltay (ODTÜ), Ceyda Süer (Microsoft), Dr. Kemal Karakoçak (TBMM), Erdal Sağlam (Hürriyet Gazetesi).

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber