DSHP Genel Başkanlığına, 87 yaşındaki Rahşan Ecevit seçildi

Haber Giriş : 18 Ocak 2010 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanlığı'na Rahşan Ecevit'in seçildiği bildirildi.

DSHP Kurucular Kurulunca yapılan yazılı açıklamada, partinin hızla örgütlendiği belirtilerek, kurucular kurulu tarafından Genel Başkanlığı Rahşan Ecevit'in, Genel Sekreterliğe ise Fikret Kürkçüoğlu'nun seçildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Köklü ve ve güçlü bir demokratik sol düşünceye sahip DSHP, ülkemizin ve halkımızın artan sorunlarına yine gerçekçi çözümler üretecek, kaybolmaya yüz tutmuş umutları yeşertecek ve güçlendikçe DSHP, Türkiye'de halk, dünyada Türkiye güçlenecek, halkın yüzü gülecektir" denildi.

Ülkenin ekonomik ve sosyal sıkıntılar içinde olduğu savunulan açıklamada, "Bu sorunların büyük devlet ve siyaset adamı Bülent Ecevit'in sistemleştirdiği ve halkın öz değerlerine dayalı demokratik sol düşüncenin iktidarı ile çözüleceği" kaydedildi.

Açıklamada, "DSHP'nin ülke sorunlarını çözmek amacıyla yola çıktığı, ancak bu arada bazı kimselerin partide kurulan düzeni bozarak kendi düzenlerini kurmayı istedikleri" öne sürülerek, "Bu nedenle ufak bir sorun yaşadık ama bu sorun çabuk aşıldı. Biz yolumuza devam ediyoruz, hızla örgütleniyoruz" ifadesine yer verildi.

AA

Başkent'ten Yansıyanlar

İstifa etmese disipline gidecekti!

Merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in kurucusu olduğu Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı Hulki Cevizoğlu, daha ?kırkı çıkmadan' 38'inci günde kendisine yakın dört isimle birlikte partisinden istifa etti. Peki istifanın perde arkasında neler yaşandı?

Sürpriz istifa kulisleri hareketlendirirken, istifa nedenine ilişkin bir dizi iddia ve spekülasyon da halen başkentte konuşulmaya devam ediyor...

Cevizoğlu'nun anlaşmazlığa düştüğü ?Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Demiroğlu'nu görevden almak istediği, bunu sağlayamayınca? da yolların ayrıldığı bilgisi de basına yansıdı. Ancak perde arkasında konuşulanlar bu yansıyan bilgilerin çok ötesinde bir ?ahval? olduğuna işaret ediyor: İddialara göre; Cevizoğlu, Rahşan Ecevit'in ekibinden Erol Demiroğlu'nu görevden almak isteyince, ortalık bir anda toz duman oluyor ve karşı bir taaruzla karşı karşıya kalıyor. Ecevit'in kurmayları, Parti Meclisi'ndeki çoğunluklarını harekete geçirerek Cevizoğlu ve ekibini ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na göndermeyi kararlaştırıyor. Bunun üzerine de

Cevizoğlu ve arkadaşları MYK karar defterine ?gördükleri lüzum üzerine' istifa ettiklerine yönelik metni yazıp, DSHP Genel Merkezi'ni terk ediyor..

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber