Elektrikler kesildiğinde kombileri kapatın

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Ocak 2010 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Felat BOZARSLAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Afet Kooordinasyon Merkezi (AKOM), elektrik kesildiğinde kombilerini mutlaka kapatmaları gerektiği uyarısı yaptı.

AKOM'dan bugün yapılan açıklama şöyle:

"Boğaz geçişi enerji hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle İstanbul'un bazı bölgelerinde 50 dakika süreyle elektrik verilemedi. Bedaş ve Ayedaş ekipleri arızayı kademeli olarak gideriyor. Kesinti olan bölgelere elektrik verilmeye başlandı.

Elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul metrosu Taksim- Atatürk Oto Saniye istasyonları arasında ulaşım aksadı. Elektriklerin verilmesiyle birlikte seferler normale döndü. İşlemelerde elektrik kesintisinde tüm trenler istasyonlara aküler yardımıyla gelebiliyor. Vatandaşlar trenlerde kalması söz konusu olmuyor. Vatandaşlar ilk istasyonda bekletiliyor. Elektrik nedeniyle bazı bölgelerde su kesintileri de yaşanıyor.

Elektrik kesintisi nedeniyle bazı bölgelerde doğalgaz kesintileri de meydana geliyor. Vatandaşlar elektrik kesildiğinde kombilerini mutlaka kapatmaları gerekiyor. Kapatılmadığı takdirde ani yüklenme ile bina girişlerinde bulunan regülatörlerde atmalar meydana geliyor. Bu tıkanıklığın giderilmesi için İGDAŞ acil yardım ekipleri çalışıyor. Ancak genel kesintilerde sorunun büyümemesi için elektrik kesildiğinde kombiler mutlaka kapatılmalı. Elektrik geldikten sonra açılmalı."

Bugün rüzgarın hızı yer yer 85 km'ye ulaştı. Bu yüzden 23 çatı uçtu, 10 ağaç, 7 telefon ve elektrik direği devrildi. İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Bandırma-Yenikapı 18.30, Bostancı-Yenikapı 18.00, Bandırma-Yenikapı 15.30, Kabataş-Kadıköy-Bursa 13.00, Bostancı-Yenikapı-Armutlu 10.30, Yalova-Pendik 9.30, Pendik-Yalova 9.30, Yalova-Yenikapı 9.00, Bursa-Kadıköy-Kabataş 9.00, Yenikapı-Bursa 7.30, Bursa-Yenikapı 7.30 seferleri kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber