100 kişilik kadroya bin 283 kişi başvurdu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2010 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN ve köylerindeki ilköğretim okullarında 4 aylığına geçici olarak çalıştırılmak amacıyla verilen 100 kişilik iş ilanına bin 283 kişi başvurdu. Başvurular fazla olunca noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kuradan adları çıkanlar sevinirken, çıkmayanlar büyük üzüntü yaşadı.

Türkiye İş Kurumu Van İl Müdürlüğü'nün, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında Van ve köylerindeki ilköğretim okullarında 4 aylığına geçici olarak çalıştırılmak üzere temizlik işçisi alınacağı duyurusu yapıldı. 100 kişilik temizlik personeli ilanı için bin 283 kişi başvurunca, İskele Caddesi üzerinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesinde kura çekimi yapıldı. Soğuk havaya rağmen saatlerce bekleyen adaylardan kura çekimi sonucu adları açıklananlar büyük sevinç yaşarken, kuradan çıkmayanlar üzüntülü şekilde evlerine döndü.

Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, başvuruda bulunanların sabahtan itibaren Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde beklediklerini belirterek, "Kura sonucu isimleri belirlenecek olan 100 kişi bizim kurumda işe başlayacak. Asgari ücret ile 4 aylık bir süre için çalıştırılacak olan kişiler okulların çevre düzenlemesi ve temizlik işlerinde çalıştırılacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber