Uzman çavuşu, korucunun vurduğu kesinleşti

Haber Giriş : 28 Ocak 2010 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Batman'ın Sason ilçesinde bir uzman çavuşun şehit, bir uzman çavuşun da yaralandığı olayla ilgili yapılan soruşturmada, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma olay yerinden toplanan kovanların koruculara ait silahlardan atıldığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Batman'ın Sason ilçesinde düzenlenen operasyonda Jandarma Uzman Çavuş Serkan İpek'in (24) şehit olduğu ve bir uzman çavuşun da yaralandığı olayla ilgili olarak Kulp Cumhuriyet Savcılığının başlattığı operasyon sürüyor. Soruşturma kapsamında Kulp Cumhuriyet Savcılığınca el konulan koruculara ait 3 uzun namlulu silah ve olay bölgesinde toplanan 9 boş kovanla ilgili kriminal inceleme tamamlandı.

Kovanların üç korucuya ait silahlardan atıldığının belirlendiği ancak, uzman çavuşu şehit eden mermi çekirdekleri bulunamadığı için kurşunun tam olarak hangi silahtan atıldığı tespit edilemediği kaydedildi.

Balistik raporunun soruşturmayı yürüten Kulp Cumhuriyet Savcılığına gönderildiği ve İpek'i şehit eden kurşunun tam olarak hangi silahtan çıktığını belirleme çalmalarının devam ettiği kaydedildi.

Sason kırsal kesiminde 17 Ocak 2010 tarihinde meydana gelen olayda uzman çavuş Serkan İpek (24) şehit olmuş, bir uzman çavuş da yaralanmıştı. Olaydan sonra Kulp Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla 3 korucunun ifadesi alınmış ve olay yerindeki boş kovanların toplanmasından sonra, tedbir amacıyla korucuların silahlarına el konulmuştu. Silah ve 9 boş kovan balistik incelemeye gönderilmişti.

KORUCULAR GÖZALTINA ALINDI

Sason ile Kulp İlçesi kırsal kesiminde 17 Ocak 2010 tarihinde sisli havadaki operasyon dönüşünde askeri time ateş açtıkları ve Uzman Çavuş Serkan İpek'i şehit ettikleri, 1 uzman çavuşun da yaralandığı operasyonla ilgili Kulp Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce ifadeleri alınarak serbest bırakılan 3 korucu yeniden gözaltına alındı.

Kriminal Polis Laboratuvarı'ndaki balistik inceleme sonucu alınması ardından Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Hamzalı Köyü Akgün Mezrası'ndaki korucular Niyazi Erdem, Mehmet Bakır ve Kardeşi İsmet Bakır tamamlanması üzerine yeniden gözaltına alındı. Korucuların ifadelerinde 'Bölgeye teröristler gelecek' diye ihbar almıştık. Hava çok sisliydi. Görüş mesafesi çok kısaydı. Dağda nöbet tutarken sisli havada karartı farkettik. Etrafa ateş açtık. Karşı taraftan 'Biz askeriz' diye ses gelince ateş ettik" diye konuştu.

AA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber