Polise taş cezasına Yargıtay onayı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ocak 2010 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'da 2 yıl önce izinsiz gösterilere katılarak, polise taş attığı gerekçesiyle 7.5 yıl hapse mahkum edilen 18 yaşındaki Ferit Gülcü'nün cezası Yargıtayca da onandı. İHD'de basın toplantısı düzenleyen Ferit Gülcü'nün anne ve babası, karara tepki gösterdi.

Abdullah Öcalan'ın saçlarının zorla kazıtıldığı iddiaları üzerine Diyarbakır'da 2 yıl önce düzenlenen izinsiz gösteriye katılıp, polise taş attığı gerekçesiyle, o dönem 16 yaşındayken tutuklanan ve çıkarıldığı ilk duruşmada 7.5 yıl hapse mahkum edilen Ferit Gülcü'nün cezası Yargıtay tarafından onandı. Yaklaşık 2 yıldır Diyarbakır E tipi cezaevinde tutuklu bulanan Ferit Gülcü'nün annesi Ayten Gülcü ve babası Alaattin Gülcü, Çocuklar İçin Adalet Girişimi aktivisti Arif Akaya ile birlikte İHD Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Gülcü ailesi adına konuşan Arif Akkaya şunları söşledi:

?Ne yazık ki Davos kahramanı, başka ülkelerin çocukları için hak savunuculuğu yapan, ama kendi ülkesindeki güvenlik kuvvetleri tarafından öldürülen, tutuklanıp çok ağır şartlarda cezaevlerinde çürütülmeye bırakılan çocukları görmezden gelen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Meclis'te görüşülmesi belirsiz bir tarihe ertelenen yasa tasarısıyla, anne ve babaların tüm umutlarını yok ettiler.?

Ferit Gülcü'ye verilen cezaya tepki gösteren Akaya, ?Neyin bedeli olacak bu 7.5 yıl? Cinayet mi, tecavüz mü, bombalama mı? Tek bir taş atmanın bedelidir? dedi. Çocuklara verilen cezaların uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu savunan Arif Akaya, ?AKP'li CHP'li ve MHP'li vekillere sormak istiyoruz sizde hiç mi vicdan yok?? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber