SSK hastanelerinin devri için yol haritası hazırlandı

Haber Giriş : 09 Şubat 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK hastanelerinin devriyle ilgili olarak belirlenen usul ve esaslar Maliye Bakanı Kemal Unakıtan imzasıyla 81 ilin valiliklerine gönderildi.
Buna göre, SSK hastanelerinin devir işlemlerine ilişkin olarak illerde oluşturulan komisyonlar, sağlık birimlerinin devre konu taşınırları, taşınmazları, taşıtları ve mevcut personelini tespit edip tutanağa bağlayacaklar.
Kurum ve kuruluşlara ait personel, ilaç ve sarf malzemesi tespitleri en geç 18 Şubat`a kadar Sağlık Bakanlığı`na bildirilecek. Tutanakla tespit edilen demirbaş ve malzemeler de halen bu görevi yürüten mal sorumlularına Sağlık Bakanlığı adına zimmetlenecek.

STANDARDI AŞAN MALLAR VE PERSONEL DE BELİRLENECEK
Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde hizmet sunan kurum tabipliklerinin, Sağlık Bakanlığınca belirlenecek standartları aşan taşınır, taşınmaz, taşıt ve personeli tespit etmek üzere komisyonlar kurulacak. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde hizmet sunan kurum tabipliklerindeki standartları aşan personel tespiti en geç 4 Mart`a kadar Sağlık Bakanlığı`na teslim edilecek.

DEVAM EDEN YATIRIMLARIN TESPİTİ
Sözleşmeleri devam eden yatırım projeleri; inşaat, onarım ve tadilat, makine teçhizat ve donatım, taşıt ve etüt projeleriyle sözleşmeleri imzalanmış her türlü yatırım projesini tespit ve bedelini belirlemek üzere de bir komisyon kurulacak.

DIŞ PROJE KREDİ GERİ ÖDEMELERİNİ HAZİNE YAPACAK
SSK`nın devam eden ve dış kredi ile yapılan Adapazarı, Bolu ve Düzce Hastanelerinin inşaat işleri ile tıbbi donanım, tefrişat ve ambulans alımı işlerinin geçici kabulleri Sağlık Bakanlığı`nın görevlilerinin gözetiminde tamamlanarak, 19 Nisan`a kadar Sağlık Bakanlığı`na devredilecek. Devir tarihine kadar sözleşmeden kaynaklanan yükümlülükler SSK tarafından yerine getirilecek. Söz konusu işlerle ilgili dış proje kredi geri ödemeleri, 19 Şubat`tan itibaren Sağlık Bakanlığı adına Hazinece ödenecek.

BEDEL TESPİTİ
SSK`ya ait sağlık birimlerinin devredilecek taşınır, taşınmaz ve taşıtlarının bedeli de oluşturulan komisyonlar tarafından belirlenecek. Komisyonlar taşınmazların bedellerini; Devlete Ait Taşınmaz Mal Satış, Trampa, Kiraya Verme, Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesis, Ecrimisil ve Tahliye Yönetmeliğinin ilgili hükümlerini de dikkate alarak belirleyecek. Mülkiyeti Hazineye ait olan ancak SSK lehine sınırlı ayni hak tesis edilen taşınmazlar ve üzerindeki tesislerin bedellerinin tespitinde Maliye Bakanlığınca çıkarılan Milli Emlak Genel Tebliği hükümleri dikkate alınacak.
Taşınmazların bedellerinin belirlenmesinde tespit komisyonlarınca hazırlanan Kıymet Takdir Tutanağı esas alınacak. Taşınır ve taşıtların bedellerinin tespitinde ise ilaç ve sarf malzemesi, demirbaş ve taşıt tespit tutanağı kullanılacak. Söz konusu tutanakların 18 Nisan`a kadar Sağlık Bakanlığı`na teslim edilmesi gerekiyor.

SANDIKLARA BAĞLI TESİSLER
Sağlık yardım sandıklarının fiilen devredilen sağlık birimlerince kullanılan taşınır ve taşınmazlarının komisyonca belirlenecek bedeli, sandıkça kabul edilmesi halinde bu sandıklara ödenecek. Bedelin kabul edilmemesi durumunda bunlar devir alınmayacak.
Sağlık Bakanlığı`na devredilen sağlık birimlerine ait taşınmazların mülkiyeti tapuda Hazine adına tescil edildikten sonra, Sağlık Bakanlığına tahsis edilmiş sayılacak.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber