Okuldan hırsızlık yapan 4 kişi yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZİNCAN' da girdikleri ilköğretim okulundan hırsızlık yapan ve polisin takibi sonucu yakalanan 4 kişi adliye girişinde basın mensuplarına saldırdılar. Yaşanan arbede sırasında bazı basın mensupları darp edildi.

Halitpaşa mahallesindeki Salih Erkan İlköğretim Okuluna 11 Şubat Perşembe gecesi, kuzey kısmında bulunan camın demir doğramasını kırarak içeri giren 3'ü 18 yaş altındaki toplam 4 kişi okuldaki kameraları etkisiz duruma getirdikten sonra kantinine yöneldi. Mustafa Polat tarafından işletilen okul kantininin kapısını kırarak içeri giren şahıslar, buradaki yazar kasayı açarak 300 lira bozuk parayı aldı. Kantinten çıkan hırsızlar, okulun üst katta bulunan Müdür Salim Altıntaş'a ait odanın kapısını da kırarak içeri girdiler. Burada bulunan güvenlik kameralarının takip edildiği bilgisayara zarar veren şahıslar daha sonra olay yerinden kaçtılar.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri okulda soygun yapıldığı ihbarını aldıktan sonra alay yeri inceleme ekipleri okulda parmak izi çalışması yaptı. Yapılan çalışma sonrası, önceden hırsızlık sabıkası olanlarla parmak izlerini karşılaştırdı. Yapılan karşılaştırma sonucu hırsızlık büro ekipleri U. C (19) isimli şahsı gözaltına aldı. U. C sorgusunda hırsızlık olayını birlikte gerçekleştirdiği diğer 3 kişinin de adını verdi. Hırsızlık bürosu ekipleri, yapılan itirafın ardından E. Y. (16), C. A. (17) ve Y. Y.' yi de (17), göz altına aldı.

Daha öncede hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan 4 kişi Asayiş şube müdürlüğünde tamamlanan sorgularının ardından Erzincan adliyesine götürdüler. Ellerinde kelepçe bulunmayan şahıslar Adliye girişinde kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına aniden saldırdı. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu saldırıda bazı basın mensupları hafif şekilde yaralandı. Bir süre devam eden arbedenin ardından polisler hırsızları güçlükle adliye içine soktular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber