Sözleşmeli öğretmenler için il içi ve iller arası ek nakil duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlgi : 2010 Öğretmenlerin Özür durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu.

Sözleşmeli öğretmenlerin yarıyıl tatilindeki özrüne bağlı yer değiştirme işlemleri ilgi kılavuz hükümleri çerçevesinde sonuçlandırılmış bulunmaktadır. Söz konusu yer değiştirme döneminde görev yerleri değiştirilenlerin pozisyonları çakılı kadro durumunda olduğundan iller arasında aktarımı mümkün olmamaktadır. Aktarımı mümkün olmayan bu boş pozisyonlar için il içi ve iller arası ek başvuru alınacaktır.

Yarıyıl tatili özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde kendi alanında kontenjan bulunmadığından başvuruda bulunamayanlar ile daha önce başvuruda bulunduğu halde hizmet puanı yetersizliği nedeniyle yer değiştiremeyenler ve özür durumu yeni ortaya çıkan sözleşmeli öğretmenlerin tercihlerine sunulmak üzere, 15 saat ve üzeri boş ders yükü bulunan eğitim kurumları E- Başvuru Formuna yansıtılmış bulunmaktadır.

Başvurular, 15-19 Şubat 2010 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr adresindeki E- Başvuru Formuyla alınacaktır. Belgelerin kontrolü ve onay işlemleri ilgi kılavuzda belirtildiği şekilde yürütülecektir. Daha önce başvurusu onaylanmış olanlardan, yeniden belge istenmeyecektir. Bunların özür bilgileri E- Yer Değiştirme Formuna yansıtılacak olup sadece tercihlerini yenileyeceklerdir. Yeni başvuruda bulunacak olanlardan ise ilgi kılavuzda belirtilen şartlar ve belgeler istenecektir. Başvuru ve onay süreçlerine ilişkin gerekli tedbirler milli eğitim müdürlüklerince alınacaktır.

Değerlendirme hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet süresi ve hizmet puanı hesabında 19 Şubat 2010 tarihi esas alınacaktır. Başvuruda bulunacak tüm alanlardaki öğretmenler, hizmet puanı üstünlüğüne göre sıralanıp en yüksek puanlı kişiden başlanılmak suretiyle, il bazındaki boş pozisyon sayısı sınırlılığında tercihte bulunulan eğitim kurumlarında görevlendirme yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve ilgililere imza karşılığı duyurulmasını rica ederim.

Necmettin YALÇIN Bakan a.

Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber