Edirne-Kırklareli yolu kapandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2010 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'de etkili olan sağanak nedeniyle Oğulpaşa Deresi'nin taşması sonucu Edirne-Kırklareli arasındaki karayolu ulaşıma kapandı.

EDİRNE - Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, son bir haftada metrekareye 76.4, son 24 saatte ise metrekareye 20 kilogram yağış düştü

Aşırı yağışlar nedeniyle Edirne-Kırklareli arasındaki D-20 kara yolu üzerindeki Oğulpaşa Deresi'nin, Umutdere mevkisinde taşması sonucu kara yolu sabah saatlerinde ulaşıma kapandı.

Ulaşım, Hasköy üzerinden D-100, TEM Otoyolu ile Sazlıdere köyünden sağlanıyor.

TUNCA NEHRİ TAŞTI

Bu arada, Edirne merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde, dün geceden bu yana Tunca Nehri'nin yaz seddelerini aşarak yerleşim yerindeki ev ve ahırların su altında kalması üzerine başlatılan su tahliye çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan taşkından etkilenen iki katlı evinin bir katının sular altında kaldığını söyleyen Ayşe Duran ise zararının yaklaşık 10 bin TL olduğunu belirtti.

Değirmenyeni köyünde su altında kalan evlerde su tahliye çalışmaları su motorları yardımıyla da sürdürülürken, köyde su altında kalan kerpiç bir evde yer yer çökmeler oluşmaya başladı.

Tunca Nehri'nin tehdit ettiği Avarız köyünde ise bazı ahırları su bastı. Üreticiler, yemlerin ve samanların su altında kaldığını ve taşkın karşısında çaresiz olduklarını bildirdi.

Diğer taraftan Süloğlu ilçesine bağlı Büyükgerdelli köyü içinden geçen derenin taşması sunucu da 1 ahır ile 4 evin bahçesini su bastı.

Süloğlu Belediyesine ait iş makineleri sayesinde Büyükgerdelli köyündeki taşkının önüne geçilebildi.

Ayrıca, Tunca Nehri'nin taşması sonucunda sele maruz kalan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanı'nın bulunduğu alan ile Adalet Kasrı ve Balkan Şehitliği halen sular altında.

İZMİR-ÇANAKKALE YOLU KAPALI

İzmir'de de Karadere Çayının taşması sonucu Karadere Köprüsü su altında kaldı. İzmir-Çanakkale karayolu iki yönlü trafiğe kapand.

Bölgede bulunan bir depoda ve bir kaç evde de maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Öte yandan, su baskını sırasında Bergama'dan İzmir istikametine giden Velittin Durak idaresindeki plakalı minibüs, suya kapılarak yolun dışına çıktı.

Bölgede bulunan itfaiye ekiplerinin yardımıyla minibüsteki 25 kişi tahliye edilirken, yolcuların ve minibüs sürücüsünün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber