Doktoru gasp edenlere 11 yıl ceza

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 16:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Çerkezköy Özel Optimet Hastanesi ortak ve doktorlarından üroloji uzmanı İlkay Kırkaç'ı (40) silahla kaçıran eski ambulans şoförü Mustafa Üstek ve arkadaşı Ömer Baykara, yargılandıkları Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nce, ayrı ayrı 11 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesinde 2007-2008 yılları arasında ambulans şoförlüğü yapan Mustafa Üstek (29), istifa ederek işten ayrıldı. Ardından maddi sıkıntıya giren Üstek özel bir hastanenin ortağı olan ve hastanesinde doktorluk yapan İlkay Kırkaç'ı başına silah dayayarak kaçırmış ve Velimeşe beldesindeki Kumlugeçit mevkiine götürerek 3 kredi kartını, 300 Euro ve 400 TL parasını gasp edip, kredi kartlarının şifrelerini de öğrendikten sonra doktorun ellerini ve ayaklarını bağlayıp bırakmışlardı.

Öğrendikleri kredi kartlarının şifreleri ile de kartlardan 4 bin 200 TL para çeken hırsızlar, İlkay Kıraç'ı bıraktıkları yere tekrar geri dönmüş, fakat doktor çalılıklar arasına saklanarak kendini kurtarmıştı. Yapılan tahkikat sonucu hırsızlar Çerkezköy'de yakalanmıştı.

Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada; 'kredi kartını kötüye kullanma, silahlı kişinin kendisini tanınmayacak bir hale koyması suretiyle birden fazla kişi ile gece vakti yağma, cebir ve tehdit kullanarak hürriyetten yoksun kılma' iddiasıyla yargılanan sanıklar Mustafa Üstek ve Ömer Baykara, toplamda ayrı ayrı 11 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber