Öğrenciler için bowling dersi başlıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 19:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesi kapsamında, Keçiören İlçesi'ndeki eğitim kurumlarında öğrenim gören 33 bin öğrenci, beden eğitim derslerinde okullarından servis ile alınarak bowling oynamaya götürülecek.

Ankara Etlik'de bulunan Antares AVM'de proje için yapılan tanıtım toplantısına Federasyon Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu yer aldı.

Toplantıda ilk sözü alan Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, ''Bu proje Türkiye'nin en büyük taşımalı spor projesidir. Gençlere bowlingi, sporu ve beden derslerini sevdirmeyi ve bowling milli takımı için başarılı sporcular yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Projenin başarılı olması durumunda özellikle doğu ve güneydoğu illeri başta olmak üzere tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacaktır. Bu anlamda proje Güneydoğu'da ''Taş Atan Çocukları Spora Kazandırmak'' projesinin de ilk adımı oldu'' dedi.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, ''Spor tüm dünyada belediyeler aracılığıyla yapılan çok önemli bir sivil toplum organizasyonu haline geldi. ''Haydi Gençler Bowlinge'' projesi çok önemli bir çalışmadır. 75 beden eğitim öğretmeni bu proje kamsamında bowling eğitimi aldı ve bu öğretmenler öğrencilere uygulamalı olarak bowling oynamayı öğretecek. Ankara'da bowling oynatmak kolay, siz gelin Van'da, Hakkari'de, Ağrı'da, Kars'ta bowling oynatın da o zaman sizi tebrik edeyim'' diye konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, "Keçiören nüfus itibariyle Türkiye'nin en büyük ilçesidir. İlçedeki 18 yaş altı nüfus 250 bini buluyor. Belediye olarak kendi spor alanlarımızı oluşturduk ve gençlerin buralardan faydalanabilmesi için çeşitli projeler geliştirdik. Ancak bizim Keçiören'de spor salonları ile ilgili bir fakirliğimiz var. Genel Müdürlüğe iletiyoruz; büyük bir organizasyon yapabileceğimiz spor salonumuz yok. Taş Devri'nden bu yana bowlingi biliyorum. Taş Devri'nde ki Fred Çakmaktaş karakterinin sürekli bowling oynuyordu ve Türk toplumu da bowlingi oradan tanıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ahmet Recep Tekcan, Mehmet Kocatepe, Mustafa Ak, Mustafa Güler ve Hüseyin Yurtoğlu, projeyi başlatan bowling atışları yaptılar. Akabinde bu projenin protokol anlaşması imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber