Batman'da sahte ehliyet operasyonu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Şubat 2010 14:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

BATMAN Emniyet Müdürlüğü, 2 aylık çalışma sonunda kent merkezindeki sürücü kurslarına yönelik yaptığı baskında, 87 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette yapılan sorgulamadan sonra 53 kişi serbest bırakılırken, 34 kişi adliyeye sevk edildi.

Batman'da polis, bir ihbar üzerine bazı sürücü kursları ile çalışanlarının telefonlarını dinlemeye aldı. Teknik takip sonucu operasyon gerçekleştiren polis, sürücü okullarının bilgisayar ve evraklarına el koydu.

Polis, Van ve çevre illerden Batman'a gelip sınava girenlerin de aralarında bulunduğu 87 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette yapılan sorgulamalar sonucunda 53 kişi serbest bırakılırken, 34 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Batman'da, önceki gün yapılan ve 2 bin kişinin girdiği ehliyet sınavı da iptal edildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü yapılan operasyon ve sonuçları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, sınav dönemlerinde başka illerden çok sayıda sürücü adayının Batman'a gelerek sınava girmesi üzerine çalışma yapıldığı belirtildi. Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

?İlimizde sınav başarısının yüksek olması gibi tespitlere bağlı olarak yapılan araştırmalarda, sayılan neticelerin sürücü dosyalarının tanzimi ve sınavlardaki usulsüzlüklerden kaynaklandığı anlaşılmıştır. Sürücü kurslarında ve şahısların üzerinde yapılan aramalar sonucunda; sürücü belgesi dosyası hazırlamada kullanılan sahte belgeleri, bilgisayar kasaları, başka şahıslara ait sınav giriş belgeleri, başka şahıslara ait nüfus cüzdanları, sahte belgelerle hazırlanmış sürücü aday dosyaları, cevap anahtarı mesaj olarak gelmiş cep telefonları ele geçirildi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber