Bakan Kavaf :'Ebeveyn izleme kurulu' kurulsun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2010 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, dizi filmlerde sıkıntı yaratan sahnelerle ilgili bir ?Ebeveyn İzleme Kurulu? oluşturulması konusunda değerlendirme yapmak üzere RTÜK Başkanı ile bir araya geleceklerini bildirdi.

Kavaf, Bahçelievler İş Adamları Derneği (BİŞAD) İş Kadınları Komisyonunca düzenlenen ?Türkiye'de Kadın Girişimciliği? konulu toplantının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bir davetlinin, dizilerdeki erotik sahnelerle ilgili bakanlığın yapacağı çalışmaları sorması üzerine Kavaf, şunları kaydetti:

?Dizilerdeki hem muhafazakar aile yapımıza, hem de değerler sistemimizin erozyona uğraması noktasında sıkıntı yaratan görüntülerle ilgili olarak bir 'Ebeveyn İzleme Kurulu' oluşturulması konusunda değerlendirme yapmak üzere önümüzdeki günlerde RTÜK Başkanımızla bir araya geleceğiz. Yazılı olarak da daha önce başvurduk. Böyle bir şey olabilir. Bir de daha önce de bu önerimizi götürmüştük. Yine psikolog, sosyolog ve toplum bilimcilerden oluşan bir kurul olabilir. Bunlar bir kısım programları, filmleri ve dizileri izlemek suretiyle buradaki bazı görüntülerin toplumun üzerinde nasıl bir etki yaratacağını konuşarak, tartışarak ve fikir beyan ederek yayın politikası buna göre belirlenebilir. Bu konuda çalışmalarımız var.?

Kavaf, bir katılımcının gençlerin evliliğe özendirilmesi için ?evlilik kredisi?ne yönelik bir çalışma yapılıp yapılmayacağına yönelik sorusuna da şu yanıtı verdi:

?Bir arkadaşımız gençlerin evliliğe özendirilmesinde ekonomik zorluklar olması durumunda gençlerin desteklenmesi için evlilik fonu oluşturma konusunda bir tasarı taslak çalışması yapmış. Onun üzerinde çalışıyoruz. Gençlerin hayata böyle bir borç yükü ile başlaması onları bunaltabilir, ilişkilerini olumsuz etkileyebilir. Belki bunun aile tarafından küçük yaştan itibaren evlilikte kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona yatırılacak çok küçük paralarla yapılması daha sağlıklı olabilir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber