Balıkesir İl Jandarma Komutanı Özçelik, Balyoz kapsamında tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2010 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Balyoz' darbe planı soruşturması kapsamında Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Özçelik'in de tutuklandığı öğrenildi. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, geçen şubat ayının son günü birçok ilde düzenlenen operasyonun bir ayağı da Balıkesir'de sessiz sedasız uygulandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi doğrultusunda Merkez Komutanlığı'nca görevlendirilen özel bir ekibin, İl Jandarma Komutanı Özçelik'i gözaltına aldığı öğrenildi. Konutunda da arama yapılan Özçelik, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ne teslim edildi.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu komutanları emekli Orgeneral Ergin Saygun ve emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Korgeneral Emin Alan'ın da aralarında bulunduğu isimlerle birlikte 'Balyoz' planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Kurmay Albay Albay Özçelik'in tutuklandığı öğrenildi. Murat Özçelik, diğer komutanlarla iki ayrı dönemde tasarladığı öne sürülen darbe planlarıyla suçlanıyor. Özçelik, Van Asayiş Kolordu Komutanlığı bünyesinde görev yaparken yaklaşık bir yıl önce Balıkesir'e atanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber