4 polisin hapis cezasının açıklanması geri bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2010 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uyuşturucu sattığı öne sürülen bir kişiyi yakaladıktan sonra ellerinden kaçırdıkları ve bu konuya ilişkin tutanak tutmadıkları iddiasıyla yargılanan yedi emniyet görevlisinden üçünün beraatı na karar verilirken, dördünün çarptırıldığı 10'ar aylık hapis cezası na ilişkin hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Mehmet Ede, Enver Anar, Abdullah Karabacak, Muhammet Koç, Mehmet Güneş, Halit Dağ ve Aydın Alişan katıldı.

Esas hakkındaki savunmaları sorulan sanıklar, daha önceki ifadelerini tekrar ettiklerini belirterek, beraatlarını talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklardan polis memurları Mehmet Güneş, Muhammet Koç, Enver Anar ve Abdullah Karabacak'ı "görevi kötüye kullanmak" suçundan önce birer yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların cezalarını mahkemedeki halleri ve davranışları nedeniyle 10'ar ay hapis cezasına indiren mahkeme heyeti, sanıkların geçmişteki hallerini dikkate alarak bu hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında beş yıl denetim süresi belirledi.

Başkomiser Mehmet Ede'nin "rüşvet vermeye teşebbüs etmek" suçundan beraatına karar veren mahkeme heyeti, Ede ile polis memurları Halit Dağ ve Aydın Alişan'ın "görevi kötüye kullanmak" suçundan da beraatlarına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber