SSK'lının ilacına komisyon karar verecek...

Haber Giriş : 12 Şubat 2005 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'lıların tedavilerinde kullanılacak ilaçları ve bunların kullanım ve tedavi esaslarını bundan sonra bir komisyon belirleyecek.

Hürriyet-SSK Başkanlığı İlaç Listesi ve Uygulama Talimatının Düzenlenmesi Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, SSK tarafından sağlık yardımı verilen kişilerin tedavilerinin en kısa sürede sağlanması, çalışma güçlerinin yeniden kazandırılması, bu tedavilerin eksiksiz ve ekonomik yönden verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi için kullanılacak ilaçların listesini, bunların uygulama ve tedavi esaslarını, katkı payı alınmayacak hastalıklar, ilaçlar ile kurumun ilaç politikası ve uygulamasını belirlemeyi amaçlıyor.

KOMİSYON OLUŞTURULACAK

Söz konusu çalışmaları yapmak üzere oluşturulacak komisyona, Sağlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı başkanlık edecek. İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı ile Tedavi Hizmetleri ve Maluliyet Daire Başkanının başkan yardımcılığı görevini yapacağı komisyonda, her iki daire başkanlığından birer şube müdürü, kurum sağlık tesislerinde görev yapan ikisi eczaneden sorumlu olmak üzere üç eczacı, iki pratisyen tabip üye yer alacak. Komisyonda ayrıca, belirlenen 18 branşta kurumun sağlık tesislerinde görev yapan birer uzman tabip de görev yapacak.

İLAÇLARI KOMİSYON BELİRLEYECEK

Komisyon, SSK Başkanlığı İlaç Listesi ve Uygulama Talimatını düzenlemenin yanısıra, SSK'lıların tedavilerinde kullanılacak ilaçları ve bunların kullanım ve tedavi esaslarını da belirleyecek. Komisyon ayrıca, kurumun ilaç politikasına yön verecek esasları, katkı payı alınmayacak hastalıklar ve ilaçları da saptayacak.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber