BDDK Başkanı'na yumurtalı saldırı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Mart 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, Mersin Üniversitesi'nde (ME.Ü) yumurtalı saldırıya uğradı. Üzerine çiğ yumurta isabet eden Bilgin, üstünü temizledikten sonra salona dönerek konferansa devam etti

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin organizasyonuyla düzenlenen ?Finansal Kriz, Bankacılık Sektörü ve BDDK' konulu konferansa Rektör Prof.Dr. Süha Aydın, Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanlar Kurulu Başkanı Mahmut Aslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konuşmacı olarak kürsüye gelen BDDK Başkanı Bilgin, finansal krizle ilgili görüşlerini dile getirmeye başladı. Konuşmanın 10. dakikasında ayağa kalkan Ersin Aslan adlı bir öğrenci, ?Bizler her gün simitle karınlarını doyuran öğrencileriz. Burada birçok öğrencinin cebinde otobüs parası bile olmayabiliyor. Sermayenin temsilcilerini üniversitemizde istemiyoruz. Biz 1 dakikalık söz aldık, size 10 dakikalık söz verdik? dedi.

?Devlet memuruyum'

Ardından Aslan ve 20 kadar öğrenci Bilgin'i alkışlayarak protesto etti. Sivil polisler ve özel güvenlik görevlileri, öğrencileri dışarı çıkartmak isteyince, arbede çıktı. Bu sırada öğrencilerden bazıları, ceplerinden çıkarttığı çiğ yumurtaları Bilgin'e fırlattı. Yumurtalardan bazıları Bilgin'e isabet etti. Korumalar, Bilgin'i güçlükle dışarı çıkarttı. Salondan ayrılan Bilgin, ?Beni protesto eden arkadaş, benim yaşıma gelip bir üniversitede konferans verir de bana yaptığını kendine yaparlarsa, işte o zaman beni çok iyi anlar? dedi.

Bilgin, olay hakkındaki görüşlerini gülerek şöyle aktardı:

?Konferansın henüz başlarında global krize ilişkin görüşlerini dile getiriyordum. Gençler ?Bize TEKEL işçilerini anlat, cebimizde 1 lira yok, sermaye dışarı' gibi cümleler sarf ettiler. Onlar genç, bu tür davranış ve düşünceleri olabilir. Ancak ben sermayenin temsilcisi değilim. 20 yıldır devlet memuruyum. Üstümü temizledikten sonra salona dönüp konuşmama devam ettim. Salonun tamamı doluydu. Bu beni çok mutlu etti. Konuşmamın sonraki bölümünde 2001 krizinde İstanbul'da trafiğin yarıya düştüğünü, insanların işlerine yürüyerek gittiklerini ve bankacılık krizinden Türkiye'nin nasıl çıktığını anlattım. BDDK olarak halkın parasını, tasarruflarını koruduğumuzu ve bunu gençlerin yarınları için yaptığımızı söyledim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber