Bozdağ: Seçim barajını düşürme düşüncemiz yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2010 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Seçim barajını düşürmeye yönelik bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Bozdağ, gazetecilerin Anayasa değişikliği taslağına ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ, seçim barajının indirilip indirilmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlarken, seçim barajını düşürmeye yönelik bir düşüncelerinin olmadığını daha önce açıkladıklarını hatırlattı. Bozdağ, koalisyon hükümetleri döneminde yaşanan krizleri anımsatarak, "Türkiye'nin koalisyonlarda, ekonomisinde, siyasetinde kaostan başka, bu milletin bedel ödemesinden başka pozitif bir sonucu ben görmüyorum. Onun için temsilde adalet, yönetimde istikrarın sürmesi Türkiye'nin menfaatine diye düşünüyorum" dedi.

Bekir Bozdağ, bir gazetecinin Anayasa değişiklik teklifi oylamalarına ilişkin "330'u bulamama korkunuz var mı?" sorusuna, "Hiç bir endişemiz yok" karşılığını verdi.

BDP'nin seçim barajına ilişkin talebi doğrultusunda yasal değişikliğe gidilip gidilmeyeceğinin sorulması üzerine Bozdağ, şöyle konuştu:

"Anayasa değişikliklerini, başka alanlarda yapılması düşünülen veya talep edilen konularla ilişkilendirmenin, şu aşamada konuyu farklı noktaya çekmeyi düşünenler için bir malzeme olduğunu düşünüyorum. Sürekli sanki bir pazarlık varmış da şöyleymiş de böyleymiş gibi bir algı oluşturma gayreti var" dedi.

Bozdağ, siyasi partilerle, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleriyle görüştüklerini belirterek, onların öneri, teklif ve eleştirilerini aldıklarını söyledi.

Hafta sonu değerlendirmeler ve eleştiriler üzerinde çalışma yapılacağını bildiren Bozdağ, eleştirilerin taslağa yansıyacağı yerler olabileceğini, ilave edilecek bazı konuların da bulunabileceğini kaydetti.

Taslakta bazı eksik konuların olduğunu, bazı ilave edilmesi gereken konuların bulunduğuna yönelik görüşlerin olduğunu anlatan Bozdağ, talep ve görüşlerin değerlendirilmesinin ardından taslağa son halini vereceklerini anlattı.

Bozdağ, 2-B veya Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Mahkemesine seçeceği üyelerin sayısının azaltılması gibi bir düzenlemenin düşünülüp düşünülmediğine ilişkin soruya, "Öneriler, eleştiriler konusunda değerlendirmeler yapılacaktır ama henüz bu değerlendirmeleri yapmadık. O değerlendirmeler bittikten sonra onunla ilgili çalışmalar devam edecek. Hafta sonu da çalışmalar devam edecek. Onlar bittikten sonra biz nihai olarak Meclis'e sunacağız" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber