Devlet, makine alan çiftçiye yüzde 50 hibe desteği verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2010 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde makine ekipman projelerine yüzde 50 hibe desteği verecek.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı(MZO) Rasim Metin, hibe desteğinden yararlanacak olan bireysel ve tüzel kişilerin proje başvurularını 3 Mayıs 2010 tarihine kadar yapmaları gerektiğini söyledi.

Hibeye esas tutarın gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL olduğunu belirten Metin, tüzel kişiler içinse bu rakamın 100 bin TL olduğunu ifade etti. Metin, basınçlı sulama sistemlerinde başvurularda bireysel başvuruların 100 bin, tüzel kişiler için ise 200 bin TL olduğunu dile getirdi.

Metin, program kapsamında yüzde 50 desteklemenin şu ekipmanlarda olduğunu belirtti: Anıza direkt ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, basınçlı sulama sistemleri, canlı balık nakil tankı, çayır biçme makinesi, çeltik fide dikim makinesi, el traktörü, file sistemi kurulması, biçer bağlar, hububat harman makinesi, lazerli tesviye aleti, mısır hasat tablası, mibzer, motorlu tırpan, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör, rüzgar makinesi, sap parçalama makinesi, silaj makinesi, soğuk hava tesisatlı taşıma aracı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, gübre dağıtma makinesi, taş toplama makinesi, Diskaro-Goble, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi, koyun kırkma makinesi ve tambur ve filtre.

Öte yandan Manavgat Tarım İlçe Müdürü Sadık Ay, yaptığı yazılı açıklamada Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın 18 Mart 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayınladığını ifade etti. Ay, ekipman desteğinden yararlanacak olan gerçek ve tüzel kişilerin projelerini en son 3 Mayıs 2010 tarihinde il ve ilçe tarım müdürlüklerine iletmeleri gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber